reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM Storm Recon a Skorpion: sehraná dvojka

23.10.2012, Jan Vítek, recenze
CM Storm Recon a Skorpion: sehraná dvojka
Společnost Cooler Master si pro letošní podzim připravila pod značkou CM Storm nové periferie. Mezi ty patří i herní myš Recon, k níž si jako příslušenství můžeme pořídit Skorpiona v podobě držáku jejího kabelu, aby nám nepřekážel.

CM Storm Skorpion


Nyní se už podíváme na novinku představující hardware, který jsme v našich testech dosud neměli, ale sám o sobě není dosud nevídaný. Jedná se o držák kabelu počítačové myši, díky němuž by se nám již nemělo stát, že by se někde zadrhnul a zkazil nám skóre. CM Storm tuto novinku nazval Skorpion a už po letmém pohledu je celkem jasné, proč si takové jméno vybral:





Skorpion je tedy pouze poskládaný stojan využívající různé materiály. Jeho specifikace tedy nejsou zrovna obsáhlé a vy v nich naleznete také orientační cenu, s níž to výrobce poněkud přehnal.

Model
CM Storm Skorpion - SGA-2000-BKNX1
Rozměry
150 x 130 x 85 mm
Hmotnost
173 g
Barva
černá
Orientační cena: 420 Kč s DPH


Provedení stojanu


Stojan je vyroben především z plastu, přičemž uprostřed tělíčka bude vzhledem k celkové hmotnosti nějaká kovová zátěž. Osten tohoto počítačového škorpiona je však celý vyroben z měkké gumy, takže se může v případě potřeby trošku ohnout a kopírovat pohyb kabelu. Ten je přitom zasunut do jeho drážky, takže instalace, pokud o tom můžeme takto mluvit, proběhne během několika sekund.





Skorpion tedy musí být opatřen o těžkou a stabilní základnu, aby se neposouval po stole (k tomu pomohou i gumové podložky na nohách), či se snad celý nepřevrátil. Uživatel ho také může rozdělit na pět částí, neboť všechny tři nožky jsou oddělitelné stejně jako osten. Ovšem ten vysuneme velmi snadno, zatímco nohy jsou nacvaknuty velmi pevně, ale jejich oddělením stejně Skorpiona moc nezmenšíme.





Představení obou periferií máme tedy za sebou a nyní se už vrhněme na praxi. Nejdříve tedy k instalaci a nastavení myši Recon.
reklama