reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM Storm Scout 2: mobilní skříň

4.10.2012, Jan Vítek, recenze
CM Storm Scout 2: mobilní skříň
Dnes jsme si připravili recenzi nové verze skříně Scout s pořadovým číslem 2. Tu má na svědomí firma Cooler Master, tedy její dceřiná CM Storm. Stejně jako u původní verze jde o skříň pro herní sestavu a tentokrát s modernější výbavou, ale i původním madlem.

Pohled dovnitř skříně


Interiér skříně Cooler Master Scout 2 je vyveden s ohledem na nejnovější trendy. Přesto je ale znát, že se zde výrobce snažil především šetřit, jinak by se jistě nezdráhal použít rámečky pro pevné disky připravené i pro 2,5" SSD (namísto nich dostaneme ližiny určené pouze pro 3,5" zařízení a k tomu jednu redukci), dále by jistě nezapomněl na regulátor otáček a k němu by přidal více než jeden ventilátor. Je trošku ironie, že se chlubí devíti pozicemi pro ventilátory a z toho dodává jen jeden zadní. Samozřejmě, uživatel si kdyžtak ostatní dokoupí, ale ono to také dobře ilustruje fakt, že onen jeden zadní ventilátor bude na drtivou většinu dnešních sestav stačit.




- klikněte pro zvětšení -


Jinak tu ale nechybí kryté otvory v trayi pro protažení kabelů plus jeden velký pro dobrý přístup k chladiči a poutka, za něž budeme moci kabely svázat. Prolisy v plechu pak napomohou k vyšší pevnosti, která u Scoutu 2 není problémem. Skříň ne celkově pevná a nekroutí se i bez nasazených bočnic.




- klikněte pro zvětšení -


Zadní část skříně tedy obsahuje jediný ventilátor v dodávce, a to model A12025-12CB-3BN-F1 s otáčkami 1200 RPM, průtokem vzduchu 44 CFM a hlučností 19,8 dBA. Ten je zde v červeně podsvícené verzi z čirého plastu, napájený je třípinovým konektorem do základní desky a je také již připojen na vypínač LED podsvícení umístěný na horním panelu skříně. Z toho vede mimochodem ještě jeden dvoužilový kabel pro ten samý účel.

Sedm záslepek máme jako obvykle zajištěno přítlačnými šroubky a nepřekvapí ani pozice zdroje připravená na to, aby si jeho majitel mohl vybrat orientaci (toho zdroje!). Pro měkké dosednutí a snížení přenosu vibrací do kostry skříně pak poslouží gumové podložky na styčných bodech.





V přední části máme jednak šachtu pro mechaniky, která, jak už bylo řečeno, bohužel nemá k sobě redukci pro externí 3,5" zařízení. Pod ní pak je šachta pro celkem sedm 3,5" disků. Rozdělena je na dvě přičemž její části se dají odmontovat, aby vzniklo místo i pro velmi dlouhé karty, ale to jen tak nebudeme potřebovat. Vrchní část má ještě na sobě připraveny otvory, díky nimž můžeme nainstalovat jeden 120mm ventilátor pro přídavné chlazení a pak už tu najdeme jen připravenou redukci pro instalaci dvou 2,5" SSD.





To je asi tak vše, co stojí za zmínku. Ještě se ale podíváme na provedení přední části, která se může snadno odhalit po odstranění předního panelu. Ten jako obvykle stačí uchopit a opatrně za něj zatáhnout.




- klikněte pro zvětšení -


Objeví se dvě pozice pro ventilátory, jejichž provedení je velmi pěkné, Před sebou mají panel s hrubým prachovým filtrem a za sebou už diskové šachty, takže tu nejsou žádné zbytečné rošty, které by akorát snižovaly průtok a zvyšovaly hluk.


Příslušenství


Dodávané příslušenství dorazilo v malé papírové krabičce zaražené do jedné z diskových pozic. Uvnitř je pouze základní výbava složená ze sady plastových ližin pro pevné disky a pak tu je sáček s PC Speakerem, plastovými pásky pro upevnění kabelů a pak všemožné šroubky a distanční sloupky. Jednoduchý obrázkový manuál je také připraven pro ty, kteří by snad při instalaci tápali.


 

reklama