reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master Centurion 6: oživlý bojovník

21.2.2013, Jan Vítek, recenze
Cooler Master Centurion 6: oživlý bojovník
Cooler Master nedávno přinesl na trh nový model dlouholeté řady Centurion, která je i u nás velmi známá a za svou existenci se stačila rozšířit i mezi značkové sestavy. Od Centuriona 6 můžeme očekávat, že půjde ve známých šlépějích svých předchůdců.
Cooler Master Centurion 6 navazuje svým vzhledem na předchozí modely své velmi známé řady a zároveň se snaží nabídnout to samé, co řada jiných moderních skříní. Jedná se o zástupce nižší střední třídy, neboť je znát, že na některých věcech se snažil až zbytečně moc šetřit. Tím jsou například prachové filtry nebo kryty otvorů v trayi, i když ty bych ani nevyžadoval.




- klikněte pro zvětšení -


Nový Centurion je moderním middle towerem, což dokazuje vysokým počtem 9 ventilátorových pozic a zpracováním interiéru, kde výrobce kladl důraz na to, aby uživatel mohl nainstalovat i vysoký procesorový chladič, i ty nejdelší dostupné herní grafické karty. V minulosti se takový produkt běžně označoval jako herní, ovšem dnes už toto slovo ve spojitosti se skříněmi ztrácí svůj význam, neboť se z toho, co za ním stojí, stal už šedý standard.





Na Centurionu 6 je paradoxně zajímavé to, že se nesnaží vykukovat z řady a nabízí umírněný design, dobře známé prvky a vůbec velmi jednoduché zpracování. Pokud už zapomeneme na otázku chlazení a věci s tím spojené (hlučnost, prach), pak máme před sebou solidně zpracovanou skříň se základní výbavou, jež je na použitý materiál (0,6mm SECC) velmi pevná, dobře hospodaří s dostupným prostorem a dle mého názoru je i elegantní.

Nicméně přeci jen bych očekával, že Cooler Master nastaví nižší cenu, však sám má v nabídce zajímavější skříně za nižší cenu (např. Silencio 550).


Plusy


+ jednoduchý elegantní vzhled
+ lehký a přitom pevný
+ dobré hospodaření s prostorem
 
 

Minusy


- vyšší cena s ohledem na jiné skříně CM
- slabší výbava
 

Cena v době testování: cca 2.150 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení skříně Cooler Master Centurion 6 děkujeme ABACUSu.




----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

Cooler Master Centurion 6 reminded us of the previous models of this well acclaimed line and it offers the same as many other modern computer cases. I would say that it is lower mainstream, since in some aspects there are clear signs of cutting costs to minimum. For instance there are no covers in the motherboard tray or dust filter in the bottom fan position.

New Centurion is otherwise a modern middletower. It disposes of 9 fan positions and interior that allows us to use tall processor coolers and also even the longest available gaming graphics cards. In the past we would say that it is a gaming case, but now this label already lost its meaning, since it applies to almost every new middletower case on the market.

Ironically, Centurion 6 is interesting because it does not try to be different and special. It has quite a normal and modest look, well-known equipment and as a whole it is a very simple case. So, forgetting about the matter of cooling and related topics (noise, dust), Centurion 6 is a sound computer case with basic equipment which is both lightweight and firm, elegant and uses its available space well.

However, judging from other Cooler Master cases, I would expect at least a bit lower price, since there are more interesting and also more complex models for less than 2000 CZK (such as Silencio 550).
Jak hodnotíte skříň Centurion 6?
V anketě šlo hlasovat od 21.2.2013 do 6.10.2013. Počet hlasujících: 6
Výborná33 %
Průměrná67 %
Špatná0 %
reklama