reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

D-Link DIR-652: TGV na poli routerů

4.11.2010, Jakub Doležal, recenze
D-Link DIR-652: TGV na poli routerů
V dnešním testu se podíváme na zoubek routeru od společnosti D-Link s označením DIR-652. Malá bílá krabička toho na první pohled mnoho nenabízí, ale papírové parametry vypadají již mnohem lépe. Kolik ze sebe tenhle „prcek“ ale doopravdy vytáhne?
Dnešní test je u konce a mne nyní čeká milá povinnost, tedy pochválit novinku od společnosti D-Link s označením DIR-652. Až na pár výjimek nabídl tento router nadstandardní rychlosti, které mu mohou některé konkurenční modely jen závidět.



Kladně hodnotím precizní zpracování šasi a navíc velmi malé rozměry (oproti Asus WL-500W cca poloviční). Široké možnosti nastavení jen umocňují celkový dojem z tohoto modelu. Přítomnost IPV6 protokolu je zase důkazem, že D-Link myslí na brzkou budoucnost.

Negativních věcí jsem našel jen minimum a některým z vás možná ani vadit nebudou. Pro starší uživatele je to především absence češtiny a místy až příliš složité (podrobné) menu. Pro zkušenější uživatele může být překážkou absence USB portu.

Pokud tedy zrovna plánujete výměnu dosluhujícího routeru za nový a nepotřebujete funkce síťového úložiště přímo v přístroji, je D-Link DIR-652 vhodnou volbou.


Kompaktní rozměry
Absence USB
Přenosové rychlosti
Místy nepřehledné menu
Kvalitní zpracování
Není česká lokalizace
Možnosti nastavení a podpora IPV6
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: od 1451 Kč


Za zapůjčení routeru DIR-652 děkujeme společnosti D-Link.

reklama