reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Další laserové tiskárny s cenou do 4000Kč

11.7.2006, Zdeněk Eisenhammer, recenze
Další laserové tiskárny s cenou do 4000Kč
Po nedávném testu 6 laserových tiskáren se tentokrát podíváme na další 3 zástupce nejnižšího segmentu od společností Konica-Minolta, Brother a Samsung. Podívejte se tak s námi, jak nově testované modely obstály v konkurenci stále se rozrůstající třídy laserových tiskáren, jejichž doporučená cena nepřesahuje hranici 3800 Kč.
Po bezproblémovém zapojení následuje stejně bezproblémová instalace ovladačů. Ty jsou počeštěné (tuto poměrně podstatnou vlastnost někdy opomíjejí i mnohem renomovanější výrobci) a opravdu velmi podrobné. Po vložení disku CD mě čekalo další příjemné překvapení - instalátor nabízí jinde neviděného animovaného průvodce instalací tiskárny, ve kterém je vám názorně předvedeno formou 3D animací, jak postupovat při vkládání toneru, připojování k počítači a podobně. Jak se zdá, výrobce nechtěl opravdu nic ponechat náhodě a neopomněl žádný detail.


Tato karta je trochu stranou od ostatních, ale nejspíš ji příliš často nepoužijete



Zatím nabídka funkcí vypadá vcelku chudě...



...ale všimněte si tlačítek pod záložkami na této kartě - každá z nich je vlastně další "podkarta"




Tlačítko "Nastavení" na předchozí kartě nabídne další možnosti úprav kvality tisku, na kterém je kupodivu další tlačítko "Nastavení"



Pod ním se skrývá toto malé okénko. Skoro bych řekl, že je těch nastavení kvality pro běžného uživatele až příliš, za to je však ocení experti.



Opět vyčerpávající možnosti oboustranného tisku



Vodoznak je jednou z funkcí, které jsem nikdy nepotřeboval, ale své uplatnění si jistě najde



Možnosti přizpůsobení stránky nabízejí i zrcadlový tisk, který využijete při tisku na fólie



Poslední tlačítko nabízí opět několik položek, z nichž každá otevře další "pod-podkartu" :-) Já jsem si vybral jednu z těch užitečnějších, kde si můžete nastavit prodlevu před přechodem do úsporného režimu. Tuto možnost řada tiskáren nenabízí.



A konečně poslední okno nabízí mj. kontrolu nejnovější verze ovladače


Za takto komplexní ovladače musím výrobce pochválit, nenapadá mě nic, co by v nich chybělo, a i přes vyčerpávající množství funkcí si zachovávají rozumnou přehlednost. Přesto jsem narazil na jednu drobnost, která, jak se záhy ukázalo, mohla vyřešit určité problémy při tisku. O tom ale až při testech kvality.
reklama