reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dungeon Siege III: do třetice všeho nejhoršího

5.8.2011, Petr Štefek, recenze
Dungeon Siege III: do třetice všeho nejhoršího
Třetí díl série Dungeon Siege je zde a my se podíváme, zda stojí za to jej kupovat a jak si stojí v porovnání s herním hardware na platformě PC. Dungeon Siege III je hrou portovanou z herních konzol, takže nelze čekat vizuální zázraky.

 

Metacritic.com - 7,2 bodů


Světově uznávaný servere Metacritic.com není k Dungeon Siege III nijak lichotivý, neboť ho počastoval nelichotivým průměrem 7,2 bodu a čtenáři jdou daleko níže na hrozivých 4,3 bodu. Největší výčitky se snášejí na nudnou linearitu hry a strašnou práci kamery ve hře. Lichotivě nedopadá ani kritika postav a jejich dovedností. Jedno je jisté, hra měla svůj potenciál, který nedokázala využít. Pokud někdo holduje průměrnému "lootování" zkosených příšer bez nějakého zásadního překvapení, pak bude spokojen. Pro hráče holdující opravdu kvalitní zábavě platí, že je lepší hledat zábavu v jiných končinách.





Gamespot.com - 7,2 bodů


Gamespot ukazuje podobný příběh jako Metacritic s tím rozdílem, že 18 počítaných recenzí autorizovaných herních serverů končí skórem 7,2 bodu a 600 hlasů hráčů dalo průměrně velmi slabých 5,8 bodů. Napříč všemi recenzemi se táhne jako vtíravý popěvek profláklé písně jediné, a to je šedá průměrnost, která zabaví, když člověk nemá zrovna co na práci, ale dlouho vás toto RPG k židli nepřiková. K dobru lze ale celé hře přičíst poměrně rozmanité prostředí, které se jen tak neokouká.






Bonusweb.cz - 80%


"Dungeon Siege III není milníkem žánru. Je to poctivá akční hra na hrdiny, kde se klade velký důraz na slovo "akční". Mechanismy nejsou složité, ale jsou povedené a přívětivě zpracované. Pokud tedy netoužíte po velkých překvapeních, ale rádi se oddáte likvidování stovek nepřátel, sbírání předmětů a občasnému koketování s vývojem hlavního hrdiny, tak tohle je pro vás to pravé." Český magazín je v tomto ohledu poněkud mírnější a hodnotu Dungeon Siege III posuzuje nezvykle vysoko. Čtenáři jsou ale proti a hodnotí výsledek podstatně níže okolo 50 %.





My na Světu hardware bychom ohodnotili hru samotnou s přivřenýma očima jako průměrné akční RPG, které rozjedete na většině postarších herních počítačů, kde se obyčejně moderní "áčkové" tituly potáží se zlou.


reklama