reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dvacítka s USB propojením - LG L206WU

1.4.2008, Pavel Kovač, recenze
Dvacítka s USB propojením - LG L206WU
Nedávno jsme recenzovali monitor, který šlo připojit přes USB. Jeho úhlopříčka však nebyla na dnešní dobu už moc lákavá, a tak se dnes podíváme na přitažlivější model. Je jím LG L206WU, 20" širokoúhlý monitor s rozlišením 1680×1050. Jak si povede v testech?

Pozorovací úhly


Co čekat od technologie TN již asi každý z vás ví. Pozorovací úhly bývají zespodu horší. Barvy se někdy invertují a dochází k výraznému poklesu jasu. Více vidíte na následujícím seskupením fotek.


Náhled pozorovacích úhlů


Stabilita kontrastu


Kontrast se se změnou jasu příliš nemění. Nejnižší hodnota 87 % z 452:1 není špatná hodnota. Je vidět, že jas je regulován pomocí podsvětlovacích trubic.




Průběh jasu


Maximální hodnota jasu dostačuje pro běžné sledování filmů, avšak pokud zasvítí slunce, může nastat trošku problém a chtělo by to vyšší jas. Stačí však zatáhnout závěsy, nebo otočit monitor od přímého svitu slunce, a pak je vše v pořádku. Naopak nejnižší hodnota, je velmi příznivá - 66 cd/m2 je pro práci v noci naprosto ideální.




Podsvícení


Velké překvapení. Asi tak by se dalo ve zkratce popsat podsvícení. Když se podíváte na následující grafy a tabulku (vyberte si co chcete), tak uvidíte, že pouze v krajích lehce poklesne jas, ale víceméně je podsvícení homogenní. Výsledná hodnota 75 % patří k těm nejlepším. Navíc nejnižsí hodnota neklesne pod 76 % maximálního jasu.



Je zde také 2D pohled pro lepší orientaci.



A máme tu asi velmi oblíbenou tabulku hodnot jasu v jednotlivých místech obrazu. Pro spoustu čtenářů, jak se zdá, je tato tabulka nejvíce přehledná.
reklama