reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EIZO SX2762W: profesionál útočí

23.5.2012, Pavel Kovač, recenze: specifikace produktu
EIZO SX2762W: profesionál útočí
Nedávno jsme tu měli profesionální monitor NEC, který byl velmi dobrý. Dnes tu máme konkurenční EIZO s trochu menším modelem, avšak slibující stabilní obraz pro grafickou práci. Jak si vede v našich testech?

Identifikace panelu


U monitoru EIZO SX2762W není problém najít, jaký má panel přesné specifikace. Nejprve se však podíváme na označení panelu, což je LM270WQ2-SLA1. Jde tedy o tradiční panel od LG Display. V datasheetu se můžete dočíst např. i fakt, že je panel 10bitový s A-FRC. Jde tedy o 8bitový panel + 2 bit A-FRC. Jeho spotřeba je 100,5 W. EIZO udává spotřebu max 160 W. To znamená, že cca 60 W jde na elektroniku EIZA a na účinnost zdroje.


OSD menu


Struktura a grafická podoba OSD menu také doznala za poslední dobu u EIZA docela změnu. Základní myšlenka je taková, že si přes tlačítko "Mode" změníte aktuální režim monitoru a ten poté přes plné menu už upravíte k obrazu svému. Zkrátka si můžete změnit úplně vše a navíc mezi sebou toto nastavení pohodlně přepínat. Podobně fungoval i nedávno testovaný NEC PA301W. Tento trend je více než příjemný. V přednastavených režimech však naleznete pouze režimy jako jsou Paper, Text, Picture, Movie a sRGB. Poté tři uživatelské. Nenaleznete zde režim AdobeRGB, což je docela škoda. Na druhou stranu schopný grafik si jistě nastaví svůj osobní režim, který bude gamut AdobeRGB emulovat.




Fotografie OSD





Bez dalších okolností přikládám kompletní výpis OSD menu.





Samozřejmostí je software pro ovládání monitoru z počítače, EasyPix. Tento software známe již z recenze monitoru EIZO S2433W z letošního března. A tak si jej představíme pouze obrazově. Obrázky jsem nechal z původního monitoru, protože by kromě nápisu byly zcela stejné.









reklama