reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Enermax Fulmo: evoluce již osvědčeného?

28.6.2012, Jan Vítek, recenze
Enermax Fulmo: evoluce již osvědčeného?
Již delší dobu jsme si nevyzkoušeli počítačovou skříň od firmy Enermax, a tak to nyní napravujeme recenzi modelu Fulmo. Ten má poskytnout nejen vzdušný prostor pro výkonné komponenty a moderní prvky, ale také ventilátory Vegas pro potěchu oka.
Skříň Enermax Fulmo (ECA892AG-BL) typu Middle Tower je určena pro standardní domácí počítačové sestavy a jak již bylo řečeno, vychází z notoricky známé řady CM690 II od Cooler Masteru a konkrétně má velmi blízko k její inkarnaci v podobě Gelid DarkForce. Jednak tedy jde o již několikrát osvědčený design, který si ovšem Enermax upravil k obrazu svému.




- klikněte pro zvětšení -


Zpracování této skříně je dobré, protože jako hlavní stavební materiál byl využitý 0,7mm plech SGCC, od nějž můžeme očekávat vyšší pevnost než od SECC. Nejsou zde žádné ostré rohy ani očividné nedodělky, ale to lze od skříně za cenu blížící se 3000 Kč očekávat. Fulmo se ale snaží jako skříň standardní velikosti nabídnout uživateli možnost instalace velmi výkonné sestavy, což znamená i více velkých a energeticky náročných komponent a k tomu také moderní a netradiční prvky.

To jednak znamená, že skříň by musela krom komponent samotných uchovat také množství všude možně vedených kabelů, přičemž její návrh (navíc pozměněný úpravami Enermaxu) k tomu nedává moc dobré možnosti. Jde především o malé otvory v trayi a také systém pozic pro pevné disky s výklopnými držáky.





Jinak nám tato skříň dokáže nabídnout výkonné chlazení, to tedy především díky pěti ventilátorům, které jsou již součástí balení, a také díky uspořádání přední části. Tři z ventilátorů jsou typu Vegas a my jim můžeme regulovat otáčky a ovládat podsvícení. Nechybí ani vrchní dokovací pozice pro zařízení s rozhraním Serial ATA a rozhraní USB 3.0.


Plusy


+ Slušné zpracování a pevnost konstrukce
+ Silné chlazení s regulací otáček 3 ventilátorů
+ Inovativní systém instalace pevných disků
 
 

Minusy


- Nedokonalosti v pozměněném návrhu
- Nedokonalý systém správy kabeláže
- Nepřístupný filtr pod zdrojem
 
 
Cena v době testování: cca 2.800 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení skříně Fulmo ECA892AG-BL děkujeme Enermaxu



----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

Enermax Fulmo (ECA892AG-BL) as a Middle Tower computer case is good enough for home computers and its design comes from the well known CM690 II line by Cooler Master. It also is very close to the CM690's other variant - Gelid DarkForce, so it has many times proven design which was adapted by Enermax to fit their needs and needso of their customers.

The overall design of the case is good, as well as the main material - 0.7mm SGCC that should be better than SECC. There are also no sharp edges or obvious imperfections, but this should be expected form a case that comes for almost 3000 CZK. Fulmo also offers, as a standard-sized desktop case, potential to accomodate very powerful computer hardware, that is large and power-hundgry components, but even more than that - modern and unconvetional elements.

In such case Fulmo would have to hold also many cables, while the user does not have ideal options for their management, which was also affected by Enermax's improvements, such as too small holes in the motherboard tray and also the system of tipping HDD/SSD holders.

On the other hand, this case is able to offer poweful cooling thanks to the five supplied fans and also thanks to the arrangement of its front part. Three of the fans are Vegas type and as such they are equipped with a blinking system of LEDs and they also utilise the integrated speed controler. Besides that I cannot forget the top docking station for a Serial ATA device and also USB 3.0 support.

Enermax Fulmo is a modern case that suffers from a few issues and it is up to you, whether you will or will not take it for about 2800 CZK.
Jak hodnotíte skříň Enermax Fulmo?
V anketě šlo hlasovat od 28.6.2012 do 30.6.2013. Počet hlasujících: 3
Výborná33 %
Průměrná67 %
Špatná0 %
reklama