reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Enermax Hoplite: moderní a vybavená

9.2.2011, Jan Vítek, recenze
Enermax Hoplite: moderní a vybavená
Název řeckého bojovníka nese nová skříň Enermax, která bude tématem dnešní recenze. Těšit se můžeme na řadu moderních prvků, barevné ventilátory, ale i na slušnou cenu, za níž se bude tento Middle Tower dodávat na trh. Vzhůru za poznáním.
Horká novinka od společnosti Enermax s názvem Hoplite ECA3220 se nachází spíše ve společnosti těch levnějších skříní Middle Tower, ale přesto se nám snaží nabídnout výbavu a možnosti, kterými se chlubí daleko dražší modely. Jako první ale přichází na řadu zpracování a použité materiály, kde však ani Enermax nemůže za cenu pod 2000 Kč vykouzlit zázraky. Dočkáme se tak 0,6 - 0,8mm plechů, vylamovacích záslepek či ledabyle připevněných prachových filtrů. Je tady zkrátka co vylepšovat, ovšem stejně bych za největší problém označil slabé plechy a velké plochy ventilačních otvorů, což se podepisuje na vysoké hlučnosti a problémech s rezonancí.



To nevyřeší ani originální disková šachta, v níž jsou disky usazeny v gumovém obložení. Ta navíc značně ucpává prostor za předním ventilátorem, který tak nebude moci prostor mezi disky tak dobře profukovat. A když už jsme u nich, pak je dobré zmínit užitečné spodní šuplíky dovolující rychlé odpojení disků a ještě rychleji to půjde u horní dokovací stanice. Ovšem ta by zasloužila lepší zpracování, jež by zajistilo bezpečné připojení disků na choulostivé konektory. Takto jde bohužel v podstatě o nedodělek.

Do široké výbavy Hoplite patří také otvory v trayi pro přístup k chladiči i vedení kabelů, další otvory pro hadičky vodního chlazení, efektní ventilátor Vegas s dvojbarevným LED podsvícením a regulátorem otáček a zapomenout nesmíme ani na přídavné pozice ventilátorů nahoře i v boku či porty USB 3.0 a eSATA na předním panelu.



Můj celkový dojem z této skříně je, že se Enermax snažil nabídnout co nejmodernější skříň napěchovanou nadstandardní výbavou za co nejnižší cenu. Na tom samozřejmě není nic špatného a výrobci se to i v podstatě podařilo, ovšem výsledný produkt by si dle mého názoru zasloužil především kvalitnější materiál a důkladnost zpracování.

Na použitý materiál pevné tělo
Slabé plechy
Široká výbava
Vyšší hlučnost kvůli ventilačním otvorům
Prostorný interiér
Nedomyšlený horní dok pro SATA disky
Originální prvky
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 1 800 Kč s DPH, záruka 2 roky


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Enermax Hoplite poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>



Za zapůjčení skříně Enermax Hoplite ECA3220 děkujeme firmě Enermax


----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

Hoplite ECA3220, a red-hot new computer chassis by Enermax, belongs rather among cheap middle towers, but still it offers a generous equipment and accesories, which is a domain of much more expensive models. However, good computer cases also should be composed of hi-quality materials and here is Enermax in a difficult position, because one cannot make perfect case with limited sources. Hoplite is therefore made from 0.6 - 0.8mm thick SECC plates, one has to pry open the rear slot covers and its dust filters are often carelessly attached. There is simply much to improve, but still I would prefer Enermax to use thicker metal plates and do something about those vast areas of ventholes, which would make the computer less noisy.

Mechanical components also cause some noticeable vibrations, even though the main HDD cage is covered with rubber strips. This cage is also virtually blocking the front fan that will not be able to blow through it effectively. Speaking about hard drives, it is appropriate to mention useful bottom hot-swap bays for 3,5" SATA HDDs and also the top hot-swap dock for even 2,5" HDD. However, this docking station should provide much better and safer connection of a drive to its delicate SATA connectors.

Hoplite's wide accessories and equipment also contain covered holes in motherboard tray as a cablemanagement system plus one big hole for easier access to CPU cooler, additional holes in the rear panel for watercooling tubes, a showy front Vegas fan with two-coloured LED lighting and RPM control and we cannot forget about the additional fan grills or eSATA and USB 3.0 ports in the front I/O panel.

My general impression of this case is, that Enermax tried to offer a very modern case with equipment that is well above standard for a minimal price. There is nothing bad about that and one could say that Enermax succeeded, but the actual product in my opinion deserves especially superior material and more thorough processing.



Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama