reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
20.1.2005, Josef Brož, recenze
Desky Epox nepatří zrovna k nejčastěji recenzovaným produktům na našem serveru. V obecném povědomí je Epox ve stínu marketingově proslulejších značek MSI, Abit, atd. Musíme dodat, že zcela nezaslouženě.
tchvojka@seznam.cz | 4.3.20053:39
Jste si jisty, ze deska opravdu podporuje FireWire? Stahnul jsem si manual a nenasel jsem tam o tom ani slovo.
Odpovědět0  0
DR | 22.1.200514:54
Proč je na fotografiích MB v článku deska s pasivním ­(hned ta první fotografie pod nadpisem­) i aktivním chladičem chipsetu, když podle autora byl chipset chlazený aktivně?
Odpovědět0  0
extreme-cooling | 23.1.200511:46
jak se tak dívám tak ten obr. nahoře a hned pod tím se mě jeví jako dvě různé desky od epoxu ­( umístění northbridge­) a celkově se mi to nejak nezdá že by to byl te sám bord a aby to bylo zajimavé tak presroubovaly vent... :)
Odpovědět0  0
broz (60) | 23.1.200513:59
Odpoved je jednoducha, na fotkach jsou ruzne revize motheboardu. Zminuji to i v textu. Testovana byla revize 2.0. U nejmenovane firmy, je ted k dostani uz jen verze bez aktivniho vetracku.
Odpovědět0  0
Kodak | 23.1.200521:10
Chtěl jsem se optat. Koupil jsem si tuhle Epox desku, teď sháním nějaký infoz. Nějak mi nefunguje ten popisovanej EZ Boot, nevidim tam SATA disk, přitom ve Windows XP, ktery bootuju z primarniho PATA, ho vidim?! Mimochodem, jak poznám revizi desky? Mám asi úplně jinou, čipset mám taky pasivní.
Odpovědět0  0
broz (60) | 24.1.20057:21
Revizi desky poznate snadno. V manualu tenhle udaj tezko najdete, byvaji vetsinou pro vice variet jednoho boardu. Napis s revizi najdete v levem rohu u PCI slotu ­- bilym pismem. Jen pripominam, ze k testum jsem obdrzel v2.0. Smim se optat, kde jste desku zakoupil?
Odpovědět0  0
suicidebeast | 20.1.200522:56
ohledně ­"zdarma­" přidávaného software a her mám názor: NE
každé CD přiložené k hardware se MUSÍ zaplatit, alespoň částečně.
Většina těchto programů ­(CD­) je navíc vhodná pouze jako podšálky.
No sami se zamyslete, kolik z nich jste kdy opravdu pravidelně používali.
U desky si představuji toto: Ovladače, antivir, HW monitor.
Každopádně je EPoX špička, není totiž umění vydat desku s novým chipsetem první, ale udělat ji kvalitní!
EPoXu to sice trvá déle než konkureci jako MSI či ASUS, ale výsledné parametry jsou lepší, navíc za velmi rozumnou cenu ­(což se třeba o ASUSu rozhodně říct nedá­).
A z osobní zkušenosti můžu říct, že jedině s EPoXem jsem nikdy neměl problémy u PC které skládám. A že jich bylo!
Odpovědět0  0
Martin Štěpánek (439) | 21.1.200515:15
EPoX je sice mozna spicka, ale co se tyka EPoX 8HDA3+, tak to byl desnej sajrajt, bohuzel jsem na nem nasel hodne veci, ktere se projevily az po chvilce pouzivani. Nemyslim vady nebo chyby, ale spise nedodelky, ktere si vyrobce jako EPoX nemuze dovolit. Staci vyjmenovat uplne mizernej BIOS, kde pri pouziti vice nez 4 SATA disku neslo poradne nastavit zdroj pro bootovani a mohl bych dale pokracovat......
Odpovědět0  0
broz (60) | 20.1.200520:11
Hry, dokonce i soft typu Ulead Video Studio, atd jsem casto potkaval u MSI desek, ale konkretni typ po me opravdu nechtejte...
Odpovědět0  0
Radim Zavadil (19) | 21.1.200513:40
Co vím, tak hry se k MSI deskám nedávají a ani nedávaly ­(možná v mimořádných případech, za poslední dva roky se to ale, tuším, nestalo­). Cílová skupina potenciálních uživatelů je totiž rozdílná než v případě grafických karet, kde přiložené hry mají ­(alespoň­) marketingové opodstatnění a kde jsou již téměř pravidlem ­(mainstream­/high­-end segment­).
Odpovědět0  0
kuges (5) | 20.1.200514:47
ja uz tam nasel jen tuto kravinu :Epox EP­-8KDA3J obsahuje šest klasických PCI slotů. Jednotlivé sloty jsou rozmístěny v dostatečné vzdálenosti.
muhehe
Odpovědět0  0
starmen (438) | 20.1.200516:24
Jojo... to jsem se taky zasmál.. :­-)
Odpovědět0  0
Mali (24) | 20.1.200513:41
Zdravim. Cely clanek na me pusobi zmatenym a neprofesionalnim dojmem. Co asi nejvic bije do oci je pasaz, kde popisujete desku zalozenou na nVidia nForce3 250Gb, coz je jednochipove reseni. Pak ale napisete, ze jednotlive casti chipsetu ­(tedy vic nez 1­) komunikuji pres sbernici Ultra V­-link, coz je mimochodem patentovana technologie firmy VIA. Nak ztracite uroven..
Odpovědět0  0
guzii (375) | 20.1.200516:52
No ono se sice jedná o jednočipové řešení, ale vně čipu je pořád rozdělený NB a SB a ty spolu komunikují ... ovšem ne přes Vlink
Odpovědět0  0
broz (60) | 20.1.200519:22
Omlouvam se, s tim V­-Linkem je to vazne bota.

Puvodne mela byt soucasti recenze a hlavne testu i deska s VIA K8T800 chipsetem Soltek SL­-K8AV2­-RL. Recenzi jsem chtel puvodne psat jako duel dvou reseni. Pred dopsanim textu jsem vsak Solteka nesehnal a recenzi jsem musel prepsat. Ocividne narychlo ...

Proto se do textu dostala zminka o V­-Linku. Co hur zanechal jsem ji v hned v odstavci o hypertransportu. Pochody v lidske mysli jsou nevyzpytatelne :­-­(­(­( Omlouvam se ctenarum a sefredaktorovi ...
Odpovědět0  0
m.poruba (1) | 20.1.200522:54
Oceňuji, že autor dokázal přiznat chybu. Poznámka o V­-Linku mi v tom odstavci taky vůbec neseděla, ani stylisticky to nenavazovalo. Což přehmat autora neomlouvá, minimálně si to měl po sobě víckrát přečíst :­-­). Ale jinak děkuji za podrobnou recenzi. Pasáž, kde popisuje ­"designové nuance­" balení mě vážně pobavila, vtipné osvěžení technické recenze :­-)
Odpovědět0  0
OBR | 20.1.200513:36
Otestujte Epox 9NDA3+ nebo Epox 9NPA3+, prvni z nich ma tak dementbi layout ze jsem horsi nevidel uz roky.
Odpovědět0  0
Petr_Cz | 20.1.200520:30
Co se ti zda na layoutu 9NDA3+ tak dementniho???? Vylozene dementni layout jsem u Epoxu jeste nevidel...
Odpovědět0  0
mad maxII (92) | 20.1.200513:20
Ted jste me teda fakt dostali! Nadpis­"nejvykonejsi deska pro S754­" a vy ze byste nedelali OC testy..???!!!
Jste asi nemeli komponenty jinak si to nedovadu vysvetlit...­-­(­(­( I u takovehoto clanku­(a nadprumerne firmy­)­"MSI K8N Neo Platinium: první nForce3 250Gb­" mate aspon toto:­"Přetaktování
Díky fungujícímu PCI­/AGP locku je možné dosáhnout mnohem větších frekvencí. Při mém pokusu jsem se dostal až na stabilních 269MHz. K tomuto účelu jsem ale použil paměti Mushkin, které byly schopny na těchto frekvencích pracovat a měl jsem je zrovna k dispozici.
Nicméně se dá říct, že od nynějška jde i Athlon64 dobře taktovat.­"

A u jednech z nejstabilnejsich vyrobcu desek­(fi. Epox­) pretaktovani nezverejnite...! Nebo jste to fakt NEDELALI...???!!!!!???

Tohle je fakt recenze ­"prisla,odesla,nedekujem,sbohem­"!!!!!!!
Vyjma foto biosu se vse ostatni co jste ­"NAPSAL­" dozvim na strankach vyrobce, pac testy za ­"normalu­" jsou jen maloucko vykonejsi nez konkurence coz byly Epoxy VZDYCKY!!!!!!!!!!

Pomooooooc pane Kabat ci pane Stepanek pac takhle budu muset chodit jinam, tohle byli tri kliky bez informaci...­-­(­(­(­(­(­(
Aspon to zaradte do preview nebo letemsvetem ale ne do recenze...!
Odpovědět0  0
myself (10) | 20.1.200523:26
Tak tyhle nazory mě fakt pokaždý dostanou :­-­). Čecháček si koupí desku za pár šupů a začne ji ždímat. Potom odsmaží procík, v horším případě desku a jde brečet ke svýmu prodejci. Občas mám že tohle dosahovaní přidané hodnoty za nominální cenu je typicky česká vlastnost. Řekněme spíše typická vychcanost, jak převézt výrobce, dostat z desky 2­-9% výkonu navíc za stejny peníze. Připomíná mi to slevy v supermarketech, kde dostanete 20% prášku navíc, preservativ zdarma, a máte skvělý pocit, jak výhodně jste nakoupili.

Proč mám pocit, že běžní ­"overclockeři­" jsou nevyzrálí pubescenti, kteří mají potřebu kamaradům dokazovat, kdo je větší king. Taky forma uznání a seberealizace. Životnost desky a CPU se snižuje, memluvě o stabilitě, přehřívání, odcházení dalších komponent.

Nikdy jsem neviděl nikoho, kdo na počítači seriozně pracuje, aby svůj systém přetaktovával. Všimněte si, že na spoustě serverů testy s overclockem vůbec nedělají.
Odpovědět0  0
starmen (438) | 21.1.200510:04
Já osobně přetaktovávám od dob PI a zatím jsem neusmažil ani jednu desku ani jeden CPU. Pokud někdo něco někdy ­"usmažil­" tak je to většinou jeho chyba ­(podcenil chlazení­/napájení, hrubě přecenil možnosti komponent atp.­)

" dosahovaní přidané hodnoty za nominální cenu je typicky česká vlastnost. Řekněme spíše typická vychcanost­" ­- ale notak.. tak to jsou trošku silná slova ne? Jednou jsem koupil produkt a je tudíž můj a můžu si s ním dělat co chci ­(musím si teda ale být vědom že provozuji­-li ho mimo výrobcem stanovené limity, pak přicházím o záruku­). Copak vy jste nikdy nejel autem třeba nad stanovenou maximální provozní rychlost ? A taky o sobě řeknete, že jste vychcaný a kdoví co ? Já se svojí už kdysi nebožkou škoda 105L jel chvíli ­(jsem to zkoušel­) skoro 160 Km­/h po dálnici D1 a max dosažitelnou provozní rychlost má udávanou 115 Km­/h. A taky se nepovažuju za ­"vychcánka­".
A navíc zvednu­-li např. pouze takt CPU ­(např z 3000+ na 3500+­) tak deska jede pořád v limitu udávaným výrobcem, protože je taktéž stavěná na CPU 3500+ ne ? jediné co jede mimo specifikace je CPU. A to CPU je naprosto shodné s 3500+ pouze neprošlo výstupní kontrolou ­(nebo byl nedostatek ­"šmejdů­" pro 3000+­). Výrobce garantuje při standardních hodnotách stabilitu a záruku, ale co si s tím udělám je moje věc. Osobně na tom neshledávám nic špatného ani vychcaného. Když se to dělá v rozumné míře, je to OK.
Ale to by jsme se asi mohli hádat do nekonečna.

P.S. ještě k tomu ­"Čecháčkovi­". říká Vám něco Kryotech ? Víte kolik lidí ve světě taktuje ? Tak nevím, co tu mluvíte o ­"Čecháčcích­".
Odpovědět0  0
myself (10) | 24.1.20050:40
Srovnavat auta a vypocitni techniku je dost zavadejici. Osobne bych sociopaty, ktery se shnilou Skodovkou jezdi 160km­/h zaviral do blazince.
Jeste k overclockingu. Vase argumentace je sice zajimava ­- ­"taktuji CPU nikoliv desku­", ale zajimava silne zavadejici. Mrknete treba do teto diskuse, pokud overclockem netrpi deska, rozhodne to odnaseji ostatni komponenty, vcetne napr HDD, pameti, atd. Tudiz ztrata stability, ohrozeni dat, vyssi opotrebeni, atd, za tech par procent vykonu opravdu nestoji. Viz. Overclock je slusna hovadina.https:­/­/www.svethardware.cz­/disc_doc­-N3DDE0B7DAF994525C1256F600066CFCC.html
Odpovědět0  0
starmen (438) | 24.1.20059:39
Auta ­- VT ­- souhlasím. Ale to bylo to na tu ­"vychcanost­". Nic lepšího mě v tu chvíli nenapadlo :­-­)
Já jsem s ní tak nejezdil. Jenom jsem to jednou zkoušel ­"co to dá­". Nejsem sebevrah.
Komponenty mohou trpět pouze tehdy, pokud to neustojí zdroj ­(začne mu kolísat napájení atp.­) nebo pokud úzce souvisí s něčím, čemu se zvedne takt ­(provozuje se mimo specifikace­).
Pořád si neuvědomujete jednu věc. Např ještě odemčené Throughbredy ­(Thortony, Bartony atp..­) šli taktovat změnou násobiče. Takže např. můj Thorton se standartní frekvencí FSB 266 je ABSOLUTNĚ STEJNÝ !!!! jako Barton s 333 FSB ­(pouze vypnuta půlka cache­). Takže když mu zvednu FSB na 333 snížím násobič aby jel na standartním kmitočtu, tak nic nemůže trpět. Jediný problém by mohl nastat pokud by to byl Thorton proto, že nezvládala část komunikoující se sběrnicí takt 333MHz ale to je velice nepravděpodobné. Drtivá většina Thortonů byla Thortony proto, protože to měly být Bartony, ale měl vadnou kus cache. Ty procesory jsou v podstatě absolutně shodné ! To stejné to je s taktem daného CPU. Barton 2500+ je ten samý jako 3200+ pouze neprošel výstupní kontrolou ­(nebo v lepším případě bylo málo B2500+­).
Něco jiného je pokud někdo zvedne např. i takt sběrnice PCI ­(např. nemá AGP­/PCI lock­). To potom provozuje karty a chipy na této sběrnici mimo provozní normy a to může mít za následek ­(u některých řadičů­) i ztrátu dat atp. ­(to je to co pravděpodobně myslíte­).
Ještě to řeknu jinak. Když si domů donesu dva procesory. Barton 2500+ a 3200+. Když tam dám ten 3200+, tak bude vše OK že ? A když tam dám ten 2500+ a udělám z něj 3200+ tak, že vše bude jako s 3200+ ­(napájení, FSB, násobič­), tak budou trpět paměti ??? disk ??? To teda nevím jak :­-­). Něco jiného je pokud by to ten B2500+@3200+ neustál a např. při zápisu na disk by tam psal ­"kraviny­". Nicméně to není o tom, že by něco trpělo.

Jak jsem říkal, asi to nemá cenu se o tom bavit. Každý na to máme asi názor jiný.
Odpovědět0  0
myself (10) | 25.1.20054:50
Pochopitelně jsem s OC koketoval taky. Jako chudý student jsem si pořídil Celeron II 633, který šel přetaktovat na cca 995 MHz. Nárůst výkonu se poměrně vyplatil. Zajímavé bylo, že když jsem procesor ­"podtaktoval­" na pův. hodnoty a přendal do compu rodičů, do měsíce umřel. Sám uvádíte, že výrobce zařadil CPU do určité ­"kategorie­" ­- viz vystupní kontroly, atd. Určitě k tomu měl výrobce dobrý důvod. Minimálně, aby zamezil reklamacím, zaručil stabilitu. Na druhou stranu, mám v živé paměti způsob jakým Intel dělal z plnohodnotných 486 cpu 486SX :­-­)­)­) Marketing je svinstvo :­-)
Odpovědět0  0
mad maxII (92) | 9.2.200511:35
to myself: uz to nehul..., nevis o cem rec...!!! Kdyby sis aspon precetl recenzi co jsem uvadel jako priklad­-­(­(­(­( Nectes, nevis!!! A tudiz ti ani nemuze dojit pointa...­-­(­(­( Slo mi o to ze jedne desce udelaj recenzi na 8 stran­(pro tebe myself vysvetleni: rozumej 8 stran obsahove­) vc. OC a druhe na 3­(z toho 2 zabiraj obrazky­)...­-­(­(­( Najdi mi jedinou zminku o tom ze to chci taktovat a budu ti tady kazdy den sklanet omluvu...!!! Na tomto serveru se provadeli i takoveto­(OC­) testy a doufam ze vzdy delat budou...!!! Ono se totiz od toho odviji vse! Za prve to nejdulezitejsi co tim zjistis: stabilita, tudiz zjistis kvalitu pouzitych komponent na desce jako napr. kondiky, stabliky atd... A tudiz pak tu desku nemusis za tri roky­( v lepsim pripade, u MSI to byva zpravidla driv­) menit protoze kondiky uz nemaj kapacitu potrebnou pro stbilni provoz atd atd atd... Kdyby totiz vsichni vyrobci vyrabeli na 100% tak by ani neexistovali servery s takovymto zamerenim pac by nebylo potreba testovat momentalni kvalitu daneho vyrobku, ale jelikoz kazdemu obcas ruka­(myslenka­) ujede tak se v tom pak musime­(pokud nechcem davat zakaznikovi neco co se nam posleze vrati jako bumerang­) prehrabovat a proto ja ocenuji PODROBNE recenze, coz podle meho tato zrovna podrobna NENI...!!!
PS: priste neodvadej tema a zamysli se...!!! Rada lidi nejdriv mluvi, pak premejsli...­-­(­(­(­(­(­(­(­(­((
Odpovědět0  0
M.Stursa (8) | 20.1.200523:38
Overclocking. Vite kolik desek tuhle zabavu odnese? Vysvětlujte zákazníkovi, který příjde s usmaženým boardem, že je trotl, že podcenil chlazení, přepálil parametry. Většinou dostanete odpověď ­- ­"na pctuningu.cz, na svethardware.cz psali, ze to jde!­". Nakonec Vás podobný blb obviní, že prodáváte šmejd nebo druhořadý zboží.
Odpovědět0  0
broz (60) | 20.1.200523:59
Moznosti OC a parametry Biosu s tim souvisejici jsou v recenzi popsany dostatecne. Osobne ­"pretaktovani­" nepovazuji za nejdulezitejsi parametr. Vzhledem k pouziti boxovaneho vetracku by uvedeni hodnot namerenych pri OC nebylo nejobjektivnejsi. Konecne desku si muzete doma odprasknout ve vlastni rezii.
Odpovědět0  0
Joystick | 20.1.200513:15
Cituji: Jednotlivé čipy čipsetu komunikují pomocí Ultra V­-Link technologie, která nabízí šířku pásma s propustností až 1.06GB­/s. ??????????????????????????????????????????????????????????????

Že by tu někdo opisoval? z recenze nějaké desky s VIA chipsetem...?, nebo jak to mám chápat?

A co ty, john.don.e? Už ses vzpamatoval z opojení z nekvalitních desek zn. ASUS?
Odpovědět0  0
noviz | 20.1.200512:04
článek dobrej, ale co takhle DFI LanParty UT 250 GB ?
Odpovědět0  0
john.don | 20.1.200512:56
BLINK...bellluuuhh....ehhhh.... uf..uf... uf

Co že jsi to říkal?
Odpovědět0  0
pidy_tempx1 (2) | 20.1.200513:44
Ta deska DFI je dost dobrá, mám ji. Máš s ní blbý zkušenosti, nebo jenom blbě kecáš???????? I v recenzích je hodnocena velice dobře.
Odpovědět0  0
john.don | 20.1.200519:49
MSI a DFI se vyhejbám obloukem! Fakt! A už se mi to mockrát vymstilo když jsem chtěl ušetřit kačky a něco jsem od nich vzal. Škaredě vymstilo. DVD pícku prodáš když zlobí...s deskou je spousta práce od reinstalace Linuxu a Woken až po montáž, uchycení procíku a podobné.
A recenze není všechno. Zvláště když zjistíš že daný časopis sponzoruje zrovna firma co prodává dané desky a nebo v nich má HODNĚ reklam. Ono není radno hanit desky svého dobrého zákazníka :o)
Odpovědět0  0
lahef | 20.1.200522:52
A je to tady zas !!!
Ale já sem optimista, budu dál kupovat MSI, to by v tom byll gejts ABYt se jim jednou konečně nepodařila deska, která bude mít vše podle J.D.ho gusta.
Budu je v jejich přetěžké snaze podporovat.
Zatím se doma prodírám mezi krásnými barevnými ­(semo tamo lesklý povrch proděravělý po explozi kondenzátoru­) krabicemi se stopama mých různých tělesných sekretů.
Sám na krku ještě je rudý šrám od toho, jak jsem se chěl oběsit na TP kabelu když mi nejela bordová LANka.
V noci nespím, jak závidím všem svým kamaradům, co mají ve svých odborně sestavených mašinkách desky jiných výrobců ­- co se marketingově zmohli na název firmy aspoň ze čtyř písmen.
Ale já neustanu.
Nevadí, že mne bohové moderního HW nazývají blbečkem z Horní Dolní, jsem rád, že mne naše elektronické božstvo nechá dívat na oplzlé obrázky a že můžu zcela demokraticky na chatu vyjádřit můj zcela zbytečný názor nikoho, kdo je určen jen k tomu, aby od bohů kupoval výhodně nefungující pece za současného máchání jeho bezduché čuně ve sr.čk.ch vlastní pitomosti.
Odpovědět0  0
guzii (375) | 23.1.200511:22
Víš jak bouchaj kondenzátory? Předpokládám, že pokud má výrobce vadné kondenzátory, tak je osazuje na všechny platformy, které vyrábý ...
Odpovědět0  0
pidy_tempx1 (2) | 24.1.20059:26
S tím MSI souhlasím, stačila mi zkušenost s nForce 2 Ultra 400. Ale DFI lanparty jsou velice dobré desky. Testy v časopisech nečtu ­(ani si žádný časopis o PC nekupuji­). Zajímají mě recenze na internetu, např. Anandtech. A znovu říkám, deska je velice dobrá.
Odpovědět0  0
john.don | 20.1.200511:05
Naprosto super článek.
Dobrý výrobce ASUS, Gigabyte, EPOX snad i SLOTEK nepotřebuje pestrobarevně pomalovanou krabici s a hromadu druhořadých her. Protože prodávají solidní výrobky. Nejsou to cikáni z pouti. Důležitý je kvalitní obsah a proto nemusejí zákazníka chlácholit hromadou zbytečného bundle v podobě pískací hračky, tetrisu a barevné chlupatiny do vlasů :o)
Odpovědět0  0
TheMiko | 20.1.200515:21
na druhou stranu proč nebrat něco s hromadou tetrisu, pomalovanou krabicí, druhořadých her atd. když to funguje, že?
Odpovědět0  0
john.don | 20.1.200519:47
Chlupatiny do vlasů, tetrisy a pomalovaná krabice tam nikdy není jen tak. Nikdo ti nedá nic jen tak. Vždy za to chce tvrdě zaplatit. Víš?
Kdybys dělal v dobré firmě a dobrého správce nebo prodejce tak by jsi to věděl. Mimochodem koncák Franta Lojzů z Horní možná spíše ocení tu méně stabilní desku ....protože si na tom stejně třeba jen prohlíží porno a pouští chat.
Odpovědět0  0
Hyper (35) | 20.1.200520:01
A ty děláš v dobré firmě?? Asi ne, co? Protože jinak bys musel vědět, žes napsal pěknou blbost ­- hry se k základním deskám nedávají, dávají se totiž ke grafikám, tam to má aspoň trochu logiku. U základních desek hry nejsou ­(možná jedině u DFI, protože se snaží zaměřit na hráče­). Najdeš tam jen utility, antiviry a možná Acrobat. To ale mají všechny desky, jak Asus, tak GigaByte atd.
Btw: Ten poslední výrobce cos psal je Soltek, ne Slotek...upřímně, po tom cos napsal si nejsem jistej, jestli to vůbec víš....
Odpovědět0  0
lada11@centrum.cz | 20.1.200510:13
Diky za pekny popis slusne desky. Jen mam jednu prosbu ­- delejte grafy s osou zacinajici v nule. Takhle to vypada, ze nejaka deska je lepsi nez druha a pritom jsou tam rozdily +­-1%.
Odpovědět0  0
broz (60) | 20.1.200518:56
Grafy. Vysledky se nelisily ani v radech procent, ale spise v desetinach procent. Je to jista dan ­"citelnosti­" a prehlednosti grafu. Nijak jsem ti nechtel zadny produkt zvyhodnovat. Proto jsou v kazdem grafu ciselne hodnoty a podrobna tabulka.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.