reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ESI Prodigy 7.1 HiFi: průměrný všeuměl?

27.9.2011, Petr Štefek, recenze
ESI Prodigy 7.1 HiFi: průměrný všeuměl?
Do testu se nám dostala zvuková karta ESI Prodigy 7.1 HiFi, která je v současnosti nejdostupnějším produktem této značky. Jak si povede ve srovnání s oblíbeným etalonem ESI Prodigy HD2 nebo Creative Xtreme Audio?
Problém s ESI Prodigy 7.1 HiFi nastal v momentu, kdy jste tuto kartu chtěli „rozjet“ na dnes zcela běžných Windows 7. Stáhnul jsem z webu, poslední ovladače a jal se celou zvukovou kartu nainstalovat. Vše šlo bez problému a karta začala fungovat. Bohužel se však ukázalo, že své schopnosti užívá pouze částečně a v mixeru jsou přístupné 3 karty. Jak se ukázalo, tak karta zřejmě pracuje spolehlivě pouze ve Windows XP. Kdo chce užívat tuto kartu pod Windows 7 64bit, tak se bude zřejmě muset smířit s absencí QVE-96 a Qsound.











Zajímavá je technologie DirectWIRE 3.0, která umožňuje vzájemně propojit různé softwarové aplikace, jež jsou spuštěné v tentýž čas a využívají efektové plug-iny současně. Audio stopy mohou být směrovány mezi různými audio aplikacemi, což je velmi výhodné při použití softwarových efektů, syntezátorů nebo virtuálních nástrojů. Ovladače také obsahují podporu pro zvukové 3D technologie jako Q3D/QEM, QMSS, QRumble, QSizzle, QExpaner, QEQ a QNormalize.

Zvuková karta ESI Prodigy 7.1 HiFi je pod 64bitovým operačním systémem nicméně plně funkční a zvládne obsloužit analogové reproduktory (stereo nebo multikanálové) i poslat digitální signál do převodníku přes S/PDIF. Základ zde tedy je a chybí pouze zvukové efekty a nějaké ty „zlepšováky“ zvuku. Samozřejmě nebudeme tento fakt ignorovat a v závěrečném hodnocení jej zohledníme.


reklama