reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fractal Design Core 3000: dobrý kompromis

22.8.2011, Jan Vítek, recenze
Fractal Design Core 3000: dobrý kompromis
Pokud máte dost velkých skříní a spíše byste rádi pořídili pro své komponenty nějakou menší, můžete si dnes počíst o modelu Core 3000 od Fractal Design. Ten se u nás dobře uvedl již na začátku tohoto roku modelem Define R3, tak doufejme v dobré pokračování.
Nyní si zbývá zhodnotit vlastnosti skříně Fractal Design Core 3000. Tu bychom mohli s cenou 1700 Kč s DPH zařadit mezi modely nižší střední třídy, k němuž můžeme najít řadu alternativ od renomovaných výrobců. Celkově nejde o žádný zázrak, ale o dobrý kompromis mezi cenou a kvalitou, u nějž se dočkáme moderních funkcí.


- klikněte pro zvětšení -

Core 3000 je jednoduše vypadající skříň kladoucí dle Fractal Design důraz na chlazení, funkčnost i přívětivou cenu, což se dle mého názoru v tomto případě vydařilo. Kvalita provedení je slušná, ale ne bezchybná. Pokud pomineme to, že skříň při přepravě byla trošku deformována, je tu také jeden špatně vyrobený HDD šuplík, s čímž se samozřejmě nemusíte setkat, ale už to o něčem vypovídá. Mezi negativa pak můžeme zařadit i chybějící otvor v trayi pro +12V napájecí kabel procesoru a pak výrobce mohl zařadit mezi přední porty USB 3.0 a dotáhnout systém filtrování prachu do konce a zařadit do něj i boční a spodní ventilátorovou pozici.



Na druhou stranu Core 3000 zvládne hostit i dlouhé grafické karty, pokud se spokojíme s polovinou HDD pozic, má v základní výbavě tři kvalitní ventilátory i s příslušným regulátorem do záslepky PC karet. Celkově je to tedy slušně vypadající skříň s dobrou výbavou a výkonným chlazením, jen těch několik much to kazí.


Kvalitní design
Prachové filtry nejsou všude
Výkonné chlazení + regulátor otáček
Chybí USB 3.0
Moderní funkce
Nedomyšlená správa kabeláže
Cena v době testování: 1 700 Kč s DPH, záruka 2 roky



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Fractal Design Core 3000 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>



Za zapůjčení skříně Fractal Design Core 3000 děkujeme firmě Fractal Design


----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

Now it is time to evaluate the overall performance of Fractal Design's Core 3000. This case can be thought of as a lower middle class model and as such it has many alternatives by well renowned manufacturers. Generally, it is no extraordinary case, but still a good compromise between price and quality, including some modern functions.

Core 3000 is also a minimalistic case speaking about its look which according to Fractal Design puts the accent on cooling, functionality and also modest price. In my opinion, the manufacturer's assumptions are not wrong and the build quality was good, but not flawless. When I forget about the slight deformation that happened during transportation, there was also one HDD tray which was poorly made. Of course, that is something a majority of users may not experience, but at least it gives some evidence. Speaking about the negative aspects, I missed a hole in the tray for +12V cable for processor, there could have been also at least one USB 3.0 port in the front and dust filters also in the side and low fan positions.

On the other hand, Core 3000 manages to host also very long graphics cards (in case one does not mind having just half of the HDD trays), its cooling system consists of three high-quality fans and a proper fan controller for all of them. It is simply a good looking case with solid equipment and cooling system, but sadly with a few flaws.



Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama