reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fujitsu P23T-6: levný e-IPS s 3D zobrazením

11.4.2012, Pavel Kovač, recenze
Fujitsu P23T-6: levný e-IPS s 3D zobrazením
Fujitsu si pro nás přichystal nový e-IPS monitor. Ty jsou v dnešní době velmi oblíbené a představují zabijáka pro starší technologii TN. Fujitsu vsází na kvalitní stojan a svůj obvyklý design. Navíc přidává prakticky zdarma možnost 3D zobrazení.

Celkové hodnocení a závěr


Monitor Fujitsu P23T-6 zaujme především svým jednoduchým vzhledem. Pokud jej však zapnete a začnete zkoumat podrobněji, jedná se o produkt plný extrémů. Na jednu stranu má velmi dobré podání barev i bez kalibrace. Prakticky nemusíte sahat do OSD menu a máte zaručeny velmi slušné barvy. Oněm barvám nahrává i technologie e-IPS s 8-bit, a tak se zde nevyskytuje žádný dithering. Na druhou stranu se musíme spokojit pouze s lehce podprůměrnou odezvou a nekvalitním podsvícením. Odezva by jistě pro běžnou práci nebyla až takový problém, ale ono podsvícení může vadit.

Pak je tu velmi dobrá ergonomie a pozorovací úhly. Navíc jako bonus dostáváte pasivní FPR 3D technologii. Tato technologie sice snižuje rozlišení obrazu ve 3D na polovinu, ale zase nebliká. Zde nechám rozhodnutí na vás, která technologie je lepší. Osobně mám FPR velmi rád a funguje zkrátka dobře.





V řeči čísel to vypadá následovně. Začněme od toho nejlepšího, což jsou pozorovací úhly. Na hodnotu 90 % nedosáhly z důvodu lehce jemnější povrchové úpravy oproti ostatním e-IPS. Pak tu máme barevné podání. To nedosáhlo na 80 % (a výše) hlavně z důvodu absence jiného než sRGB gamutu. Jinak je barevné podání zkrátka velmi dobré a v této cenové kategorii nelze čekat asi nic moc lepšího. Slušná je také ergonomie.



Nebýt tedy horšího podsvícení a pomalejší odezvy, jedná se o naprosto perfektní monitor v dané cenové relaci. Bohužel jsou zde tato dvě negativa.


Dobré barevné podání i bez kalibrace
Pomalejší odezva (ale bez překmitů)
Slušné pozorovací úhly
Nehomogenní podsvícení
Dobrá ergonomie
Ikona Odkaz na databázi
3D zobrazení FPR
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 7500 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení monitoru Fujitsu P23T-6 děkujeme firmě CZC


reklama