reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Genius Imperator Pro: podsvícená herní prvotina

4.4.2013, Jan Vítek, recenze
Genius Imperator Pro: podsvícená herní prvotina
Není to tak dávno, co se firma Genius rozhodla více věnovat herním periferiím. Od té doby jsme mohli vidět především nové modely myší, ovšem v nabídce má také čistě herní klávesnice Imperator Pro. A na to, co nám tento produkt nabídne, se nyní zaměříme.
Kapitoly článku:
Software pro nastavení klávesnice Imperator Pro jsme tedy stáhli ze stránek výrobce, kde byla k dispozici verze 1.3.0 z 25.1.2013 určená pro Windows 8/7/Vista/XP (64 & 32 bit). Instalátor nabídne českou verzi aplikace, kterou jsme si tedy zvolili.




- klikněte pro zvětšení -


Po spuštění se objeví menší okno, v němž se můžeme ihned zorientovat, neboť jde o variaci na podobné aplikace ostatních výrobců. Nahoře tak máme záložky pro různá nastavení a dole zase můžeme přepínat mezi jednotlivými profily a ty pak ukládat či načítat z disku (formát .ini). Překlad do českého jazyka je u této aplikace nedokonalý, ale vesměs jde o drobné chyby jako "Záznam zpoždění čas".

V hlavním okně Přiřadit tlačítka budeme především přiřazovat různé funkce tlačítkům G. Na výběr jsou přednastavené funkce třeba pro kopírování textu a podobně, pro něž ale většinou slouží dobře známé klávesové zkratky. Použitelnější je možnost spouštění různých aplikací a především přiřazování maker. Ta je nutné předem vytvořit v další záložce - Správa makra.




- klikněte pro zvětšení -


Makra tvoříme klasicky, tedy živým záznamem pomocí tlačítka Spustit záznam. Nejdříve je tedy třeba vytvořit a pojmenovat nové makro. Pak provedeme jeho záznam, přičemž lze pomocí zatržítka zvolit, zda se mají zaznamenat i časové prodlevy (aplikace je zaokrouhluje na 50 ms). Tlačítka myši jsou třeba vkládat ručně, a to dodatečně po dokončení prvotního záznamu. Limitem pro každé makro je přitom 40 záznamů, což znamená až 20 stisknutých kláves (zaznamenává se stisknutí a puštění každé klávesy).

V tomto okně také nenajdeme obvyklé možnosti pro způsob provedení maker. To Genius vyřešil vhodněji, protože to nespojuje se samotným makrem, ale až s klávesou G, takže až při přiřazení makra si zvolíme, kolikrát se má opakovat, nebo zda se má provádět po dobu stisku klávesy.




- klikněte pro zvětšení -


Záložka Upřesnit je ta nejjednodušší, neboť si v ní pouze volíme případnou aplikaci, která bude spojena s daným profilem a jedinou další volbou je uzamčení klávesy Windows. Název profilu bohužel změnit nejde, takže i když si nějaký uložíme na disk pod nějakým názvem, ten se vždy načte jako Profil 1, 2 nebo 3.




- klikněte pro zvětšení -


Nakonec tu máme Možnosti světla, či spíše podsvícení. Zde toho také není moc k nastavení. Změnit můžeme pouze barvu světla u jednotlivých profilů a rychlost pulzování. Intenzita světla by tu ani nemusela být, protože tu můžeme měnit na samotné klávesnici.
reklama