reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Genius Traveler 355 - zapíše se do historie?

11.5.2007, Michal Učeň, recenze
Genius Traveler 355 - zapíše se do historie?
Inovace v oblasti myší se v posledních letech týkají zejména snímání, které se postupně z kuličky a následně optického snímače vyvinulo až na technologii laserovou. Máme tu samozřejmě i změny v ergonomii a počtu tlačítek, co ovšem stálo stále stranou, bylo kolečko. Genius přichází s novým unikátním řešením, které zavedený mechanický systém mění na optické snímání.
Kapitoly článku:
Myš má prostý tvar, který je na první pohled symetrický, a tak vhodný i pro leváky. Stěžejním materiálem je plast, který je kvalitní a působí pevně. Překvapující je velmi nízká hmotnost 79 gramů, což vybízí ke snížení citlivosti pro přesnější ovládání. Rozměry 9,4 (délka) x 5,2 (šířka) x 2,9 (výška) cm řadí tuto myš mezi kandidáty k notebookům, vhodná je však i ke stolnímu počítači, kde její menší velikost nebude díky účelnému tvaru vůbec vadit. Design myši není nijak okouzlující, pokud by chyběla do očí bijící inovace kolečka, pak by ji asi těžko někdo označil za něčím výjimečnou.



Spodní strana je opět velmi jednoduchá. Dva podlouhlé teflony zajišťují dobrou stabilitu na podložce, trochu asymetricky je umístěn senzor. To může mít neblahé následky na trajektorii pohybu, která pak neodpovídá přímo pohybu myši. V důsledku to ale není až tak citelné a na běžnou činnost to nemá viditelný vliv. Laserový snímač má předdefinované rozlišení snímání 1600 DPI, pomocí současného stisku středního, levého a pravého tlačítka jej lze přepnout na nižší hodnotu 800 DPI.



Hrany myši jsou pokryty matným černým plastem, který nemá výrazné protiskluzové vlastnosti. Boční strany také nenabízejí žádná přídavná tlačítka, což je trochu škoda. Dvě hlavní tlačítka začínají přibližně v půlce "hřbetu" myši a jsou jednolitým kusem společně s horní skořápkou. Mikrospínače dobře potvrzují stisk, problémem je snad jen až příliž nízká hmotnost myši, protože se mi při stisku občas stalo, že kurzor trochu ulétl do strany. Částečným řešením je pak snížení citlivosti.




- Zadní část svrchní skořápky vyplňují nápisy -

Pětisměrné kolečko je lemováno stříbrně nastříkaným plastem, přes průhledný střed je vidět optický snímač. Stisk tohoto tlačítka je mnohem lehčí, než je tomu u stiknutelných koleček. Tlačítko je tak lépe použitelné v praxi.



Profilové fotografie zobrazují účelně jednoduchou křivku myši a symetrické tvary pro univerzální držení v pravé i levé ruce.


- Profilová fotografie Genius Traveler 355 - pohled z úhlu -


- Profilová fotografie Genius Traveler 355 - pohled zepředu -


- Profilová fotografie Genius Traveler 355 - pohled zezadu -


- Profilová fotografie Genius Traveler 355 - boční pohled -
reklama