reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte Cupio 6140: zaujme detaily

19.8.2009, Jan Vítek, recenze
Gigabyte Cupio 6140: zaujme detaily
Dnes přinášíme recenzi počítačové skříně Gigabyte Cupio 6140. Dočkáme se malého middletoweru pro základní desky ATX, jenž se může pochlubit hliníkovým čelem se zajímavým designem. Co dalšího ale nabídne dnešnímu uživateli, to ukáže recenze.
Gigabyte Cupio 6140 je skříň střední třídy, která nabízí standardní rozměry a je vhodná pro základní desky maximálně formátu Full ATX. Její zpracování je slušné, i když levá bočnice se trošku kroutí, což je vzhledem k jejímu velkému oknu krytému perforovaným panelem pochopitelné. Nabízena je nám dle stránek výrobce pouze v černé barvě, přičemž ta je celkem náchylná na ušpinění prachem a otisky prstů, ovšem co dnes není.


Výrobce využil ke stavbě především 0,8mm plech SECC, ale přední dvířka jsou z masivního několikamilimetrového hliníku. Ten se nezanedbatelnou měrou podílí na celkové hmotnosti přes deset kilogramů (což je možná poněkud přehnané). Co ale považuji za vážný nedostatek, je to, že gumové nožky skříně jsou moc malé, takže pokud skříň postavíme na koberec, dvířka o něj drhnou a to nemusí být ani nijak měkký koberec.



Na druhou stranu je zde dostatek předních portů a jejich výběr zahrnuje USB 2.0, IEEE1394 FireWire, dva audio porty a také eSATA pro externí pevné disky. Chlazení je tu realizováno pomocí předního a zadního 120mm ventilátoru, přičemž další pozice tu nejsou. Chlazení je dostatečné, ale přední ventilátor je doslova ucpán předními dvířky i diskovou šachtou a zadní by zasloužil lépe zpracovaný rošt.

Celkově jde tedy o slušně zpracovanou skříň, jíž by ale sloužila také slušnější cena, protože 3500 Kč s DPH je snad až příliš.


Kvalitní zpracování
Dvířka na koberci drhnou
Masivní hliníková dvířka
Příliš hrubý rošt zadního ventilátoru
Výběr předních portů
Vyšší cena
Cena v době testování: 3500 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Gigabyte Cupio 6140 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>



Za zapůjčení skříně Gigabyte Cupio 6140 děkujeme společnosti TNTrade s.r.o.



---------------------------------- English translation of the conclusion ----------------------------------

Gigabyte Cupio 6140 is a middle-class computer chassis of standard dimensions which is suitable maximally for Full ATX motherboards. Its design is well done, even though the left panel twists a bit, which is with respect to the large perforated window understandable. Gigabyte offers according to its internet pages just this black version that unfortunately is very easy to smudge with fingerprints and dust. On the other hand, that is nowadays very common.

The manufacturer used 0,8mm SECC steel to build the majority of this case, but there is also massive aluminium front door several milimetres thick. The door is also very heavy and that is why it has over 10 kilograms of weight (that is however maybe a bit exaggerated). But what I personally find as most inapt, is that rubber stands are too small, so when one places the case on carpet, the door grinds. And the carpet does not even have to be thick.

Still there are some advantages like a wide variety of front I/O connectors: USB 2.0, IEEE1394 FireWire, two audio ports and also eSATA for external hard drives. Cooling system uses two 120mm fans in front and rear parts, while there are no other fan positions. The case is able to cool down even powerul components, but the front fan is blocked by front door and HDDs and the rear fan's grill could be much less restrictive to air flow.

Cupio 6140 is a well made chassis, but also a bit pricey, because 3500 CZK inc. VAT is simply too much.



Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama