reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte Force M7 Thor: dostupná herní myš

29.3.2013, Jan Vítek, recenze
Gigabyte Force M7 Thor: dostupná herní myš
Společnost Gigabyte uvedla na trh herní myš Force M7 Thor, která patří mezi ty jednodušší modely, ovšem přesto nabídne zajímavé vlastnosti. Mezi ty bude patřit i její souměrné tělo, výkonný senzor či programovatelná tlačítka.
Kapitoly článku:

Aplikace Gigabyte Force


Na stránkách výrobce najdete potřebnou aplikaci Force, která byla v našem případě stále k dispozici ve své původní verzi 1.0 ze dne 25. 10. 2012. Aplikace má je něco málo přes 1 MB a při své instalaci se z nějakého podivného důvodu chce nacpat do složky C:GIGABYTE FORCE a ne do Program Files, ale to je jen detail. Horší je to, co bude následovat.





Tato kapitola bude velmi krátká, protože jedna jediná obrazovka zde nahoře je vše, co můžeme ukázat. Force M7 Thor sice není zrovna drahá herní myš, ovšem i tak by si zasloužila něco lepšího, než toto. Gigabyte ve svých materiálech ale udává, že software umožní nastavit tlačítka myši včetně možnosti ukládat pod ně kombinace kláves a pak ještě zvládne upravit citlivost senzoru. To je přesně to, co od něj můžeme čekat a ani o chlup navíc.

V horní části okna tak máme volbu funkcí jednotlivých tlačítek a zde můžeme vidět, že první programovatelné není. Stačí ale funkci levého tlačítka přesunout na nějaké jiné, a možnosti volby se u něj hned odemknou, takže leváci si mohou tyto tlačítka klidně přehodit. Pak už tu ale kromě základních funkcí máme už jen deset voleb, z nichž tu největší volnost nám poskytuje přiřazení klávesy či kombinace kláves. Jinak tu jsou funkce jako Page Down/Up, kopírovat, vyjmout, vložit, ovládání zvuku a zavření aktuálního okna. To je vše a poslední, co můžem udělat, je stiskem tlačítka Default vrátit vše do původního stavu.

Stejné tlačítko najdeme také v dolní části s nastavením citlivosti. To je také velmi jednoduché. Prostě si označíme jeden ze třech stupňů a pomocí spodního jezdce (to je jediný způsob) nastavíme kýženou hodnotu. Tu je možné zvolit pouze pro obě osy zároveň a v rozmezí 400 až 6000 dpi po krocích 400 dpi. A to je vše, přátelé.
reklama