reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte Radeon HD 5770 Super OverClock

16.6.2010, Petr Štefek, recenze
Gigabyte Radeon HD 5770 Super OverClock
Gigabyte rozšiřuje svou nejvýkonnější edici grafických karet pod přídomkem Super OverClock o poměrně atraktivní Radeon HD 5770. Samotná karta je osazena 1GB paměti a mírně vylepšeným chladičem.

 

Gigabyte Radeon HD 5770 Super OverClock už na první pohled nevypadá tak okázale jako například MSI Radeon HD 5770 HAWK, kde jsou materiály chladiče a jeho zpracování bezprecedentní.



Žiji tedy v naději, že Gigabyte bude levnější a tím i zajímavější kartou zaměřenou na funkčnost.



Spodní strana plošného spoje ukazuje nejen paměťové čipy, ale také CrossFire logiku. Paměťové čipy mají kapacitu 1 GB a jsou samozřejmě typu GDDR5, což ve spojení se 128-bitovou sběrnicí dává v této cenové kategorii poměrně zajímavou propustnost paměťového subsystému, který tak není pro čip brzdou. Frekvence pamětí je slušných 4.8 GHz (efektivně) a přetaktování skončilo na hranici 5.3 GHz, což není úplně špatný výsledek.



Jádro Juniper zde pracuje na taktu 900 MHz, což znamená +50 MHz oproti standardu. Přetaktování mne ovšem u tohoto kusu velmi mile překvapilo, neboť jsem dosáhl na velmi dobrých 990 MHz, což razantně zvýšilo celkový výkon. To je ostatně velmi patrné i ve výkonnostních grafech. U jádra Juniper zpravidla bez problému dosáhnete na 950 MHz a takty kolem 1 GHz jsou již bez razantního zvýšení napětí a štěstí na dobré jádro spíše výjimkou.



Co říci k výstupům? Snad jen to, že se jedná o klasický standard s dvěma DVI, jedním HDMI a DisplayPortem. Možnost zapojení až tří monitorů je pro Radeony HD 5770 samozřejmostí.
reklama