reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

H.A.W.X. 2 - arkáda pro mladé stíhače

19.1.2011, Petr Štefek, recenze
H.A.W.X. 2 - arkáda pro mladé stíhače
Na sklonku minulého roku se na pulty herních obchodů dostal druhý díl známého titulu Tom Clancy's H.A.W.X. a my se dnes podíváme, jak si vedou současné grafické karty včetně AMD Radeonů řady HD 6800 a Nvidia GeForce GTX 570.
H.A.W.X. 2 se prokázal být poměrně nenáročnou hrou pro moderní hardware, což se dalo vzhledem k předešlému dílu této hry také předpokládat. Na druhou stranu nesmíme zapomenout, že propastné rozdíly FPS v našich grafech jsou zásluhou především velmi silně přetaktovaného procesoru Intel Core i7. Tento procesor má zhruba dvojnásobný výkon oproti starším souputníkům nebo konkurenci od AMD. Tento fakt je způsoben nejen opravdu dobrý využitím vícejádrových procesorů, potažmo jejich technologií jako je virtualizace, ale také tím, že platforma Core i7 na LGA1366 má podstatně vyšší propustnost paměťového subsystému.

Experimentálně jsem odstranil jeden modul (testovací platforma X58 + Core i7 využívá trojice paměťových modulů v tzv. triple channelu) a výsledek průměrných FPS skutečně klesl asi o 10 %. Pokud vlastníte alespoň GeForce GTX 260 nebo Radeon HD 4850 a procesor na úrovni Core 2 Duo nebo Athlonu II X4, neměli byste mít v žádné situaci problémy se stabilitou FPS a pokud ano, stačí vypnout teselaci.



H.A.W.X. 2 je dle našeho názoru poměrně průměrnou hrou, která opravdu zabaví jen skalní fanoušky leteckých arkád. Hráči jsou čím dál tím více zhýčkaní a ke kvalitní hře již dnes nestačí kýčovitě dramatický scénář a pár nudných leteckých soubojů a misí. H.A.W.X. 2 jistě zabaví na jedno či dvě odpoledne, ale legendou v oblasti her se rozhodně nestane. Kdybychom byli herní magazín (což nejsme), tak by H.A.W.X. 2 obdržel známku někde okolo 7/10. Hru zakoupíte na Steamu v přepočtu za 1250 korun a podstatně nižší částku zaplatíte za krabicovou verzi.


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Tom Clancys HAWX 2 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>



Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama