reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hercules SmartTV - externi TV tuner

10.12.2003, Martin Štěpánek, recenze
Hercules SmartTV - externi TV tuner
Po delší době se nám do rukou dostal zajímavý produkt, který naruší již poměrně nudnou nadvládu článků o grafických kartách a procesorech. Dnes se podíváme na zoubek externímu TV tuneru od firmy Hercules.
Kapitoly článku:
Zde je tabulka zachycující rozlišení monitoru a zda je TV v tomto rozlišení funkční či nikoliv.


Tabulka s rozlišením

Po nainstalování tuneru a spuštění, je nutné začít nastavením, které se provede přes tlačítko MENU. Po jeho stisknutí se zobrazí následující nabídka:


Menu - hlavní nabídka

Na začátek je v menu nutné zvolit TV Function a následně nabídku číslo 5, tedy Auto Scan. Po spuštění se začnou automaticky ladit dostupné stanice. TV tuner byl docela citlivý a našel všech 35 stanic, které jsou u mě na kabelu dostupné. Pro další jemné doladění lze využít buď přímo tlačítka na TV tuneru nebo volby z menu - Fine Tune.

Možná se ještě někdo bude pozastavovat, proč jsem začal nabídkou číslo 3, ale myslím, že je logické obraz nejdříve naladit a teprve následně jej upravovat spolu se zvukem.


Menu nabídka 3. - TV function

A takto vypadá hledání v podobě Auto Scanu:


Auto Scan

Po dokončení ladění a jemného doladění je nutné nastavit další drobnosti. To lze učinit v nabídkách Obraz a Zvuk.


Menu nabídka 1. - Obraz

Při nastavování obrazu se nesetkáme s žádnou neznámou volbou. Zde si ale už každý nastaví vše podle libosti a vkusu a nemá cenu si to blíže rozepisovat.


Menu nabídka 2. - Zvuk

V nabídce zvuku externí TV tuner nijak nezaostává za interními řešeními.


Menu nabídka 4. - Rozlišení

Rozlišení je volba, která bude dělat vrásky především majitelům LCD panelů. Při testech jsem se na mém 17" LCD NEC 1701 setkal s menší ostrostí při přechodu do rozlišení 1024x768.


Kanál Animal Planet na SmartTV
(klikněte pro zvětšení)

Kvalita obrazu byla opravdu dobrá. V nabídce jsem sice nenašel žádnou volbu prokládání, ale obraz vypadal jako deinterlaced (neprokládaný).


Markýza na SmartTV
(klikněte pro zvětšení)

I po přepnutí na kanál Markýza se ukázala dobrá kvalita obrazu.

Pokud bych mohl srovnávat tento tuner s interním tunerem Pinnacle PCTV Pro, je kvalita obrazu stejná, u některých kanálů pak je mírně lepší na SmartTV od Herculesu. Docela jiné to však je se zvukem, kde na plné čáre vede Pinnacle. U SmartTV bylo slyšet hluk v pozadí, který trochu snižoval výsledný dojem z tohoto zařízení.
reklama