reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP Compaq LA2206xc: 22" s bohatou výbavou

30.11.2011, Matěj Doležal, recenze
HP Compaq LA2206xc: 22" s bohatou výbavou
Společnost Hewlett Packard představuje 22" monitor s technologií panelu typu TN a vybavený webkamerou, mikrofony a reproduktory za cenu kolem 4 700 Kč. Dokáže monitor nabídnout i kvalitní obraz?
Pojďme si ukázat všechny klady a zápory. Nejdříve ohodnotím zpracování monitoru i kvalitu obrazu a potom přídavné prvky (kamera, mikrofony a reproduktory).

Konstrukce monitoru je bytelná a relativně pevná, kromě místa u kamery, kde je konstrukce znatelně oslabená. Celkově je ale zpracování monitoru kvalitní. S obrazem už je to horší. Je zde sice použit panel TN, který má spoustu nedostatků, ale měli jsme v redakci už lepší TN panely. Pouhým okem nepoznáte, že má monitor horší obraz. Nastanou však situace, kdy si všimnete, že není něco v pořádku. Přes všechny tyto nedostatky hodnotím monitor pozitivně, nesmíme totiž zapomenout brát v potaz i cenu.





Nadstandardní výbava monitoru dokáže potěšit a dá se reálně využít. Zanedlouho si však člověk řekne: „kéž by HP investovalo raději do kvalitnějšího panelu“. Mikrofony bych jako jediné označil za opravdu kvalitní. Hodnotit kvalitu webkamery a reproduktorů je složité, jelikož každý budeme mít nejspíše na podobné integrované prvky odlišné nároky. Pokud bych si ale koupil monitor s tím, že má v sobě webkameru s rozlišením HD 720p a pak viděl její kvalitu obrazu, byl bych velmi nespokojený.

Monitor vypadá jako ideální volba do kanceláře, kde se příliš nehledí na kvalitu obrazu (např. pro běžnou práci v aplikacích alá Office), ale naopak přijde vhod 3letá onsite záruka. Pokud plánujete koupi monitoru pro hraní her a projekci filmů ve vysokém rozlišení, doporučuji se podívat po jiném modelu.


Možnosti polohování
Průběh odezvy
Kvalitní stojan
Tuhost konstrukce u web kamery
Nízká spotřeba
Nízká kvalita reproduktorů
Webkamera, reproduktory, mikrofony
Nízká kvalita webkamery
Dobrá kvalita mikrofonů
Nedostupnost konektorů v horizont. poloze
3letá onsite záruka
Ikona Odkaz na databázi
Cena
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 4 500 Kč s DPH


Za zapůjčení monitoru LA2206xc děkujeme společnosti HP.


reklama