reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP ProBook 6560b: podnikový univerzál

7.6.2011, Jan Vítek, recenze
HP ProBook 6560b: podnikový univerzál
Společnost HP letos na jaře představila osm nových notebooků ProBook slibujících kvalitní zpracování z hliníku i hořčíkových slitin a samozřejmě také novou hardwarovou výbavu s procesory Sandy Bridge. My se nyní zaměříme na model 6560b.
Hewlett-Packard si připravil novou řadu podnikových notebooků střední třídy, tedy modelů ProBook, z nichž jsme si dnes vyzkoušeli model 6560b ve verzi LG652EA. Ta je dle stránek výrobce tou nejlevnější na trhu, a tak od ní nemůžeme čekat nejlepší hardwarovou výbavu, jíž disponuje celá řada. Naopak bychom ale měli očekávat stejné fyzické zpracování, s nímž se HP vrací k jednoduchosti, funkčnosti a především už zde zcela zapomněli na lesklé materiály. Šasi využívá kvalitní materiály, jako je hliník s otryskaným povrchem, ABS plast s hořčíkem a také byl resuscitován zámek displeje.





Bohužel se v našem případě objevila jedna chybka ve zpracování, a to konkrétně odchlipující se a ne moc lícující hliníkový obklad základny přímo pod touchpadem. To ale můžeme označit za vadu, která nebude postihovat všechny kusy a v ostatních ohledech jde o velmi kvalitně vypadající stroj, u nějž můžeme také ocenit displej, který můžeme doširoka otevřít. Díky provedení kloubů se mohly některé z portů přesunout na zadní hranu, ovšem zde je toto všechno vykoupeno větší tloušťkou těla a ani hmotnost není nízká.

Abychom dokončili téma portů, pak zde chybí moderní USB 3.0, což je škoda, neboť jinak si dal výrobce na výbavě pomocí různých rozhraní záležet. Nabídne nám nejen slot pro karty Express Card nebo FireWire, které z dnešních notebooků pomalu mizí, ale také sériový port a analogový modem, což běžnému uživateli bude asi připadat zbytečné, ale jiní takovou výbavu dokáží ocenit. Pouze to podtrhuje celkové určení celé řady ProBook.

Co se týče displeje, pak u něj je problém především rozlišení 1366 x 768. Jiné modely ale disponují lepšími displeji o rozlišení 1600 x 900 a pokud si připlatíme další 2000 Kč, získáme k tomu u verze LG656EA i grafický čip Radeon HD 6470M s 512 MB vlastní paměti. Zvuk není u takovéhoto počítače moc důležitý, ale přesto je v tomto případě slušný, webkamera je také dobře použitelná a i z hlediska ergonomie můžeme být spokojeni. A nakonec pár slov k výkonu. Ten je stručně řečeno díky využití procesoru Sandy Bridge dostatečný, ale pokud si na vašem ProBooku budete chtít také zahrát, vyberte si zmíněnou verzi s výkonnějším grafickým čipem.


Celkově kvalitní materiály a zpracování
Povrch šasi pod touchpadem se odchlipoval
Praktická klávesnice i touchpad s tlačítky
Chybí USB 3.0
Široká výbava (porty, rozhraní)
Displej s rozlišením 1366 x 768
Dobrá ergonomie a zabezpečení
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 17 400 Kč s DPH, záruka: 2 roky


Stále aktuální cena v českých obchodech



Graf ceny produktu HP ProBook 6560b LG652EA poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>



Za zapůjčení notebooku ProBook 6560b děkujeme společnosti Hewlett Packard




Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama