reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Icon7 Twister Evolution: prezentování na cestách

6.2.2009, Jan Vítek, recenze
Icon7 Twister Evolution: prezentování na cestách
Dnes si představíme netradiční produkt od výrobce Icon7. Je jím prezentační zařízení a myš v jednom - Twister Evolution. To se může pochlubit laserovým senzorem, laserovým ukazovátkem, bezdrátovým připojením a funkcemi pro prezentace. A to vše v moderním hávu.

Software


Icon7 dodává ke svému zařízení software iConfig, které je také počeštěné, ovšem rozhodně ne bezchybně, což nám je dáno jasně najevo už při výběru, jestli jsme "pravýhander", nebo "levýhander". Zbytek popisků v samotném programu také není zcela ideálně zpracován, protože se do popisků nějak vloudila maďarština.


- klikněte pro zvětšení -

Na dostupná nastavení se můžete podívat sami. Patří mezi ně konfigurace veškerých tlačítek, rychlost posunu pro rolovací dotykové tlačítko, rychlost dvojkliku a také kurzoru.


- klikněte pro zvětšení -

Kromě toho nám software řekne, kolik procent baterie ještě zbývá, což je užitečná funkce. Ale v pokročilém nastavení je pouze volba pro zobrazení ikony iConfig v úkolové liště. Výrobce nám ještě mohlo dovolit si v softwaru měnit DPI, abychom k tomu nemuseli využívat tlačítka.


Test odezvy a dosahu myši


K testu odezvy myši byl využit klasický prográmek Mouse Rate Checker, jehož výsledek byl jednoznačný. Klasických 125 Hz je dostatečných pro kancelářskou myš a pro herní účely ji stejně využívat nebudeme.



A co se týče dosahu, výrobce proklamuje až 20 metrů, což celkem splňuje. Na 18 metrů bylo možné ještě spolehlivě operovat s prezentačními tlačítky, což myslím bude každému bohatě stačit.


reklama