reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel Compute Stick: úsporná HDMI tyčka

22.7.2015, Jan Vítek, recenze
Intel Compute Stick: úsporná HDMI tyčka
Kapesní desktopový počítač, HDMI tyčka, počítač ve flash disku. Intel Compute Stick a jemu podobná zařízení můžeme pojmenovat všelijak. Jde o jedny z nejmenších přenosných počítačů PC, pro které můžeme najít řadu využití.

Zpracování Compute Stick


Intel Compute Stick není kdovíjak krásný nebo úžasně zpracovaný kus hardware, ale to ani nemusí být vzhledem k tomu, že jej stejně budeme chtít schovat za televizor nebo monitor už jen kvůli tomu, že z něj povedou kabely (tedy přinejmenším jeden). Jeho vnější schránka je vytvořena ze dvou plastových kusů, spodního s matným povrchem a vrchního s lesklým povrchem.


- klikněte pro zvětšení -

Právě nahoře najdeme hlavní ventilační průduchy obklopující logo Intel Inside. Pod tím blíže konektoru HDMI je malinký radiální ventilátorek, který rozpohybuje vzduch uvnitř tyčky a pod tím druhým se ukazuje část žebrovaného pasivu, čili právě pod ní by se měl logicky ukrývat procesor Intel Atom. Vedle toho tu ještě je v zadní části LED kontrola a poblíž ní otvor, skrz nějž budeme moci protáhnout poutko, ale to už si obstaráme kdyžtak sami.



Na spodní části Compute Stick je pouze samolepka s různými informacemi, například údaji o napájení (5 V a 2 A) a také tu najdeme MAC adresu Wi-Fi síťovky, což se může leckdy hodit.



Jedna ze stran zařízení nese jednak malé a mírně vykukující tlačítko Power, vedle nějž už tu žádné další není. Pak tu jsou oba konektory USB, z nichž jeden je velký USB 2.0 a další micro USB, jenž dle svého označení bude sloužit pouze pro napájení. K ničemu jinému sloužit ani nemůže, protože jiný konektor pro napájení tu není.



Na opačné straně už může být jen zbylý slot pro kartu micro SD (ta se do něj schová celá) a zmínit můžeme ještě malé průduchy, které jsou umístěny na obou bocích. A to je vše přátelé, nic dalšího na Compute Stick nenajdeme.

reklama