reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel SSD 320: 300GB ve 25nm buňkách

12.5.2011, Jan Vítek, recenze
Intel SSD 320: 300GB ve 25nm buňkách
Společnost Intel si na letošní jaro představila nejen nová SSD řady 510 vybavená rozhraním SATA 6 Gbps, ale také SSD 320 vybavené novými 25nm paměťovými čipy NAND Flash s buňkami MLC. Ty jsou dostupné v mnoha kapacitách, z nichž jsme si vybrali 300GB model.

Testy PCMark Vantage


Pokračujeme s aplikací PCMark Vantage, jejíž jednou součástí je také test HDD složený převážně z prostředí aplikací firmy Microsoft. Jde o následujících osm dílčích testů, z nichž pak PCMark Vantage určí konečný index pro daný pevný disk či SSD: Windows Defender, Gaming, Windows Photo Gallery, Windows Vista Startup, Windows Movie Maker, Windows Media Center, Windows Media Player, Application Loading. Ty tedy můžeme považovat za jakousi alternativu aplikačních testů u h2benchw.

V minulém testu jsme měli problémy s Vertex 2, který úvodní testy dokázal splnit na jedničku, ale pak se jeho výkon propadl a některé testy dokonce nedokončil, takže u něj chybí i potřebný aplikační index. Ten by ale i tak byl zkreslený. Stejně si ale nyní budeme všímat především výkonu Intel SSD 320.



















Výsledek v PCMark Vantage testovanému SSD vyloženě lichotí, neboť to dokázalo porazit i své novější sourozence SSD 510. Pokud by si ale OCZ Vertex 2 s PCMark Vantage rozuměl, nejspíš by si prvenství odnesl právě on, což by bylo jedině v pořádku, když je jeho gigabajt prodáván za vyšší cenu. A nyní ještě screenshot s výsledky PCMarku.

reklama