reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Laser šestkrát jinak - I. část

7.6.2006, Zdeněk Eisenhammer, recenze
Laser šestkrát jinak - I. část
Ještě před pár lety by laserová tiskárna v domácnosti vyvolala údiv. Časy se mění, a tak došlo ke vzniku dnes vzkvétajícího segmentu levných laserovek, které svými cenami útočí na tiskárny inkoustové. Samozřejmě, chybí jim barvy, takže se nehodí pro každého, ale domácí kancelář je dnes zcela běžný jev, a proto bychom vám rádi pomohli s výběrem.
Stejně jako v předchozím případě, ani zde nedošlo během instalace ovladačů k žádným problémům, vše proběhlo hladce a tiskárna byla během pár minut připravena k tisku. Oproti tiskárně Konica Minolta je prostředí ovladače o něco chudší, ale přehlednější. Nějaký informační nástroj úplně chybí, takže jste odkázáni jen na kontrolky na tiskárně nebo hlášení systému Windows. Nejvíce jsem postrádal ukazatel naplnění toneru, nepodařilo se mi zjistit, jestli je tento údaj nějak ověřitelný.


Tato karta je schována poněkud stranou od ostatních, ale nabízí velmi důležitou položku "Hustota tisku", kterou doporučuji při tisku fotografií posunout o jeden stupeň doprava


Všechna nastavení si můžete uložit pod uživatelský profil, stejně jako u předchozí tiskárny.





Tato karta nabízí nastavení kvality tisku (FastRes 1200 nebo 600 dpi) a tisk více stran na list (2, 4, 6, 9 nebo 16)






V okně "O ovladači" najdete vedle označení verze také počet dosud vytištěných stránek, což je jediný údaj, který snad něco vypoví o úrovni toneru. Najdete zde i tlačítko pro aktualizaci, které vás přenese na příslušnou stránku v internetovém prohlížeči.

Po instalaci ovladačů z přiloženého disku CD jsem vyhledal novější verzi na Internetu a nainstaloval ji. K mému překvapení však ovladač hlásil stále stejnou verzi, ačkoli na webové stránce byly údaje odlišné. Nakonec se mi přece jen podařilo najít novější verzi z roku 2006 (screenshoty jsou z původní verze), ale musel jsem kvůli tomu stáhnout 370MB (!) soubor ze stránek výrobce. Rozdíly oproti původní verzi jsem nezaregistroval.
reklama