reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lian Li PC-A06: netradiční drobek

10.3.2008, Jan Vítek, recenze
Lian Li PC-A06: netradiční drobek
Lian Li má v nabídce množství výhradně hliníkových skříní a platí, že její modely patří mezi to nejlepší a mají i nezaměnitelný design. My jsme si vybrali model PC-A06, jenž nabízí lehké tělo a malé rozměry při zachování kompatibility s formátem ATX.
Skříň Lian Li PC-A06 B se mi líbila z hlediska kvality zpracování. Broušené vnější plechy vypadají velmi pěkně a také celé tělo je zpracováno s pečlivostí a přesností. Výhodou užití 1mm hliníku je nízká výsledná hmotnost skříně, ale nevýhodou je oproti stejně dimenzovanému SECC materiálu menší pevnost a náchylnost k vibrování. Na to však Lian Li pamatuje využitím několika prvků - pružným umístěním bočnic s využitím kovových pásků, gumovými podložky u předního ventilátoru a netradičně zpracovanou šachtou pro pevné disky taktéž s gumovými podložkami.



Kamenem úrazu této skříně je chlazení, které vidím jako velmi špatně zpracované. Hlavním problémem je způsob odvedení vzduchu od předního ventilátoru skrz boční průduchy. Tím se velmi výrazně sníží jeho výkon, jak ostatně ukázal naměřený 14°C rozdíl u procesoru. Efektivní chlazení tak zde ustoupilo přednímu modře podsvícenému panelu. Pochvalu si Lian Li nezaslouží ani za zpracování roštů u zadních ventilátorů.



Tato firma ukázala, že rozhodně umí lépe, ale bohužel ne v tomto případě. V PC-A06 si tak mohou najít místo sestavy, které nebudou tolik vyžadovat efektivní chlazení. Na druhou stranu se tento model odmění nízkou hmotností i výškou skříně a velmi pěkným zpracováním.


Kvalitní zpracování
Velmi špatné chlazení
Malé rozměry a nízká hmotnost
Provedení zadních vent. roštů
Provedení HDD šachty
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 2 900 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Lian Li PC-A06 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení skříně Lian Li PC-A06 B děkujeme firmě JSComputers



Za poskytnutí digitálního anemometru HH-31A děkujeme firmě OMEGA
zabývající se výrobou měřicích přístrojů.



---------------------------------- English translation of the conclusion ----------------------------------

I liked case Lian Li PC-A06 B because of its quality of design and good machining. Outer aluminium plates are nicely brushed and simply the whole body was finished with care and precision. Because of 1mm aluminium material we can experience low weight of the case, but the disadvantages are lower firmness and tendency to spread vibrations (in comparison with 1mm SECC). However, Lian Li uses several elements for dampening vibrations - flexible placement of the side panels, rubber dampeners of the front fan and also nicely done HDD positions.

The greatest disadvantage of this case is cooling that was not able to reach satisfactory results. The main problem is the way it sends hot air outside through the vent holes in the front panel, which significantly lowers the airflow. The measured difference of the CPU's temperature was very high - 14 °C. Effective cooling simply stepped aside and instead of it we got illuminated front panel. Also, I didn't like the rear fan's grills which could have been done a lot better. Lian Li showed us in the past that it is able to make well done cases, but not in this case. One may use the PC-A06 only for computers that don't require much effective cooling. On the other hand, it offers us low weight and height together with very nice finish.



Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama
reklama