reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LIFEBOOK Q2010 – titan a hořčík

31.8.2006, Josef Brož, recenze
LIFEBOOK Q2010 – titan a hořčík
Notebooky Fujitsu Siemens jsou proslulé kvalitou a vysokou mobilitou. V této tradici pokračuje i nový LIFEBOOK Q2010, který je kombinací špičkového designu, ušlechtilých materiálů a nejnovějších mobilních technologií. Notebook je vybaven procesorem Intel Core Solo ULV U1400, dále širokoúhlým 12,1“ displejem a integrovaným grafickým jádrem se sdílenou pamětí.
Nový LIFEBOOK Q2010 je bezesporu kvalitní výrobek. Představuje dokonalou souhru designu, moderních technologií, nabízí veškerou potřebnou konektivitou. Je vyroben z prvotřídních materiálů a díky kompaktním rozměrům se vejde do diplomatky velikosti A4. K jeho přednostem proto nepatří výpočetní výkon, ale především mobilita spojená s malými rozměry a nízkou spotřebou energie. Dlouhá výdrž na bateriích je však vykoupena i slabším výkonem integrovaného grafického čipu. Rovněž 1,8“ disk Toshiba (60 GB) neoplývá vysokými otáčkami. Provoz notebooku je na druhé straně zcela tichý. Přístroj je chlazen pouze pasivně a při běžném používání se výrazněji nezahřívá.


LIFEBOOK Q2010

Po stránce designu a provedení je notebook nadprůměrný. Kombinace umírněné elegance a ušlechtilých materiálů působí perfektním dojmem. Notebook zaručeně vzbudí pozornost v kterékoliv společnosti. V podstatě by v souvislosti s LIFEBOOKem bylo možné mluvit o estetickém doplňku, případně o imagovém prvku, který hodně prozrazuje o svém vlastníku. V reklamních materiálech se o LIFEBOOKu hovoří jako o ideálním „manažerském notebooku“. Nemám toto „rovnostářské“ označení rád, považuji ho za zbytečně snobské.

Obecně lze LIFEBOOK doporučit uživatelům, kteří prahnou po maximální mobilitě. Notebook po aktivaci speciálního EcO režimu vydrží až čtyři hodiny provozu na bateriích. Luxusní provedení není nejlevnější, cena LIFEBOOKu Q2010 pohybuje kolem 114 000 Kč. Ve své třídě však jde o jeden z nejkvalitnějších a především nejzajímavějších produktů.


Mobilita
Cena
Design
Výkon integr. grafiky
Materiály
Výkon CPU
Ikona Odkaz na databázi
LAN konektor
Orientační cena 114 500,- Kč včetně DPH, záruka 2 roky

Za zapůjčení děkujeme společnosti Fujitsu-Siemens
reklama