reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Linksys WRT160NL: prémiová značka v testu

27.4.2010, Martin Kuchař, recenze
Linksys WRT160NL: prémiová značka v testu
Na test se nám dostal další zajímavý router, tentokrát pochází z dílny společnosti Linksys. Router, jak již určitě tušíte, nabízí kromě základních funkcí i nějaké specialitky, avšak samozřejmě také vyšší cenu, která k této značce patří.
Jak jste mohli vidět sami v testech, router měl vyvážené výsledky a minimálně z pohledu rychlosti jej tak nebudeme chválit, ale ani kritizovat. Pokud nekopírujete TB dat a nezáleží vám na každém kbps, pak nemusíte tyto záležitosti stejně příliš řešit.



Druhou věcí jsou ale pokročilé funkce a kvalita zpracování nejen z pohledu použitých materiálů nebo způsobu osazení konektorů a diod, ale hlavně z pohledu konstrukce webového managementu, který je tradičně velmi přehledný a bohatý. Není žádným tajemstvím, že se zařízení společnosti Linksys považují a vyšší standard a že v místech, kde bylo potřeba vybudovat nejstabilnější bezdrátový spoj, se využívalo právě podobných routerů s modifikovanými linuxovými firmwary. Bohužel v dané době byla tato zařízení pro běžné domácí použití až příliš drahá.
 
Cena tohoto modelu sice také nepatří mezi nejnižší, ale vzhledem ke kvalitám této značky, ke slušným výsledkům v testech a hlavně díky přidané hodnotě v podobě skvělého webového managementu čítajícího nespočet pokročilých funkcí, si troufáme říci, že se investice vyplatí.


USB sdílení dat
Vyšší cena
povedený Web-Management
Ikona Odkaz na databázi
Instalace skrze CD
Ikona Odkaz na databázi
Neotřelý design
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 1 900 Kč s DPH


Za zapůjčení routeru Linksys WRT160NL děkujeme Cisco.
reklama