reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
1.2.2008, Michal Učeň, recenze
Mezi doplňky k notebookům patří i různé stojánky upravující sklon klávesnice a zlepšují úhel pohledu na displej. Jedním z povedených produktů by mohl být dnes testovaný podstavec s rozšířením počtu USB portů a organizací kabeláže Logitech Alto Connect.
MarB87 | 7.12.20081:39
Právě jsem koukal po nějakám USB rozbočovači. Koupil jsem si monitor 22­", externí klávesnici, používám externí vypalovačku, hard, čtečku karet.. Kvalitní USB rozbočovač, který je napájen ­(mám na NB dva USB porty ­- jeden jde do monitoru, který ho rozmnoží na dva a druhý půjde do stojanu­), taky není zadara. Když to bude k tomu dobře vypadat, proč ne. Ještě k tomu mi to zvedne displej NB na úroveň LCD, takže se mi bude lépe pracovat na dvou monitorech.
Za výrobky Logitech si připlácím pravidelně ­(klávesnice, repra, myška ...­). Ano, z krabice by to taky šlo, klávesnice se přece taky sežene za 100Kč i s myší. Repra vyrábí Genius za 100Kč taky. Proč do toho teda sypat tisícovky? Protože se mi pak lépe pracuje. Pracuju radši a ty tisícovky se mi vrátí, nemluvě o tom, že ten stůl pak dobře vypadá.
Zítra si pro ten stojan běžím.
Odpovědět0  0
BrabenecZ | 21.4.200815:55
Zajímalo by by mne zda by v tom byl stabilně uložen 17­" notebook s roměry 40x31cm a váhou cca 4,5kg. Uvažuji o koupi podstavce a tento se mi moc libí. Je to opravdu vtipné řešení a po rozložení by se mi krásně vešel do kufříku. Nezkoušel nějaký šťastný majitel tohoto stojánku zda to pevně udrží takového ­"macka­"?
Odpovědět0  0
kajos (1) | 30.4.200811:25
Jo bez problému unese, mám stojan cca 2měsíce a měl jsem na něm jak 17­" nb od Dellu Inpirona 9200­(podobné parametry jako uvádíte­), tak teď 13,3­" XPS a jen bych měl výhradu, že mohli zespodu udělat prolis pro lepší přívod vzduchu, větrací otvory u RAM mám zakryté :­-­( tento problém samozřejmě postihuje jenom část nb..ty které mají distanční sloupky mimo podstavec..sedí ­"na břiše­", proto mám posazen nb na stranu..detail :­-­)
Odpovědět0  0
Mojma | 4.2.200821:44
Tento stojan už asi měsíc vlastním a souhlasím se vším, co bylo v recenzi napsáno. Hledal jsem stojan, který by mi nezakrýval přední konektory na mikrofon a sluchátka ­(která často připojuju a odpojuju­) a Alto Connect byl ­(skoro­) jediný, který tuto podmínku splňoval, 4 portový USB rozbočovač je příjemný bonus. A design je vyloženě prvotřídní, návštěvy nestačily valit oči..:­-­)
Mohu tento stojan jenom doporučit.

A co se týče těch pánů přede mnou, kteří si dávají pod notebook krabici od ovoce polepenou tapetou z obi ­- určitě máte i místo nábytku bedny od rajčat ­- svůj účel to přece plní a na estetika vám evidentně nic neříká...;­-­)
Odpovědět0  0
Hud1ai2 | 11.2.200812:35
Plne souhlasim. Tyhle argumenty, ze nekdo ma neco z krabic uz sem kdesi videl. Chtel bych pak fakt nekdy navstivit tato vlastnorucne vyrobena ­"pracoviste­". Ja si teda za design priplatim, preci jenom u toho travim dost casu a nechci vypadat jako social, a litr neni zas tak moc. Da se to sehnat za 1100 s dani. Na druhou stranu, jen si delejte veci z krabic. Pak aspon tyhle veci budou porad jedinecny ;)
Odpovědět0  0
Katt | 12.11.200823:24
Malá vada na kráse. USB rozbočovač, přestože má vlastní napájení, neutáhne ­"žravější zařízení­". V mém případě neroztočí plotny externího 2,5­" disku Fujitsu­-Siemens Storagebird. Jinak supr a doporučuji. :)
Odpovědět0  0
Wolfalack | 1.2.200811:08
Já jem si udělal doma podstavec pod notebook z krabice od ovoce a polepil to samolepící tapetou z obi. Není to sice tak krásné jako tohle ale svůj účel to splní a ušetřené love utratím jinak:­-)
Odpovědět0  0
bigtomcz | 1.2.200811:45
JJ, přesně. Cena je hodně vysoko, kdyby to alespoň mělo nějak vyřešené dodatečné chlazení, tak neřeknu. Taky jsem si udělal podložku vlastnoručně, dřevo, sololit, 12cm větrák na 5v z USB a trochu času. Větráček v booku se už tak často nespouští a display o 12 cm výš je opravdu k nezaplacení. Víc už sem to nechtěl zvedat protože nepoužívám extérní klávesnici.
Odpovědět0  0
tomra (40) | 2.2.20089:45
a pak tu jsou mezi nami i lide,kteri oceni design a jsou ochotni za nej litr zaplatit­-a jsem fakt nesikovny si cokoliv vyrobit :­). Ja mezi ne patrim ­- kdyz si neco kupuju,tak to musi splnit ucel ­(coz dnes splnuje spousta vyrobku­) a pak rozhoduje design s cenou. Pokud bych si mel vybrat z techto poslednich dvou testu,tak toto je opravdu povedena hracka.
Odpovědět0  0
soustruh (27) | 1.2.20081:51
"Stojan Logitech Alto Connect pořídíte za 1309,­- Kč s DPH ­(Czech Computer­), což sice není zrovna málo, ale také můžete uvažovat mnohem vyšší náklady na pořízení LCD, USB rozbočovače atd.­" >> problém je, že nové LCD s tím podstavcem nedostanu a velmi malý displej notebooku by se při použití externí klávesnice ­(protože poloha, kam se dostane klv notebooku při použití podstavce, opravdu není určena pro běžné psaní­) dostal do dost velké vzdálenosti. také by mě zajímalo co je myšleno tím ­"atd.­" :­-­) očekával jsem cenu okolo 500,­- vzhledem k tomu, že se jedná o jen o USB rozbočovač se zvláštním tvarem.

za 1300,­- bych tomu místo ocenění Trefa udělil spíš anticenu Palec dolů
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.