reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech Cooling Pad N200: notebook v pohodlí

8.9.2011, Jan Vítek, recenze
Logitech Cooling Pad N200: notebook v pohodlí
Nedávno jsme představili podložku pro notebooky s označením Touch Lapdesk, jejíž předností byl vysunovací tác s touchpadem a tlačítky. Dnes testovaná Cooling Pad N200 je podobný produkt, jenž se ale zaměřuje na pohodlí uživatele a chlazení pro notebooky.
Kapitoly článku:
  1. Logitech Cooling Pad N200: notebook v pohodlí
  2. Zkušenosti z provozu, testy a závěr
Tato podložka tedy bude kombinovat vypolstrovanou spodní část a ventilátor. Logitech přitom slibuje, že její ventilátor se dvěma nastaveními rychlostmi bude opravdu tichý, ovšem na takové hodnocení je v naší recenzi ještě brzo. Dále upozorňuje také na možnost použití na stole i na klíně, poukazuje na nízkou hmotnost vhodnou pro přenášení a možnost využití s až 16" notebooky.


Design této podložky se inspiroval ve tvaru vln, což můžeme vidět jednak na celkovém tvaru, ale také na mřížce ventilátoru.





Cooling Pad N200 přišla zabalená v klasickém zeleno-bílém obalu, z něhož koukala její část zabalená v přilnavé fólii. A nyní ke specifikacím:


Model
Logitech Cooling Pad N200
Materiál
plast, textilií krytá polyuretanová pěna, gumové podložky
Rozměry
364 x 292 x 40 mm
Hmotnost
830 g
Konektivita a kompatibilita
USB
až 16" notebooky
Chlazení
80mm ventilátor
2 rychlosti
Napájení
5V (via USB)

Už jsme si mohli zvyknout, že Logitech toho o svých produktech obyčejně z hlediska specifikací moc nezmiňuje, ovšem zde se nedozvíme takřka nic. Na stránkách je uvedeno pouze to, že ventilátor má dva rychlosti (a má být velmi tichý) a že podložka se hodí pro maximálně 16" notebooky. To, že měkké části jsou vyrobeny z polyuretanové pěny kryté textilií z polyesteru a polyuretanu, je zřejmé při porovnání s již dříve textovanou podložkou Logitech Speaker Lapdesk N700. Přesné otáčky ventilátoru ale už nezjistíme, ale to ostatně nevadí. Důležitá je hlučnost, kterou se pokusím popsat, a chladicí účinek.



- klikněte pro zvětšení -


Na fotografii vrchní části můžeme vidět jednak hlavní rám vyrobený z tvrdého černého plastu s matným povrchem. Na něm je důležitá spodní zarážka s logem firmy Logitech, která má zabránit sklouznutí notebooku. V rámu je pak zasazena mřížka vyrobená z lesklého, hladkého a šedého plastu. Vypadá, že bude pro vzduch snadno prostupná a směrovat jej bude pomocí svých lamel směrem dopředu k uživateli. Ony dvě viditelné podložky jsou vyrobeny z gumy a drží pomocí vlastních pacek v mřížce, takže si je budeme moci snadno přemístit kam chceme.

Povšimněte si také fialového štítku s nápisem Logitech na levém boku, což je prvek, kterým disponují snad všechny nové periferie podobného ražení od této firmy.



- klikněte pro zvětšení -


Při pohledu zespoda dobře vynikne tvar této podložky a také sklon, který zajistí. Po položení sebevíc těžkého notebooku se její polstrování vůbec nestlačí, protože na opěrných bodech je vypodloženo pevným plastem. Ona ani na jiných místech není pěna o moc silnější (tzn. kolem centimetru), ale není důvod, proč by měla být tato vrstva tlustá jako polštář. Lépe také můžete vidět přední zarážku.



- klikněte pro zvětšení -


Spodní část je z větší části opatřena polstrováním a vzadu má prohnutý černý plast s otvory pro nabírání vzduchu. Téměř ze středu podložky pak vychází tenčí USB kabel, jenž má před svým konektorem umístěn třípolohový přepínač pro ovládání ventilátoru s pozicemi vypnuto, nízké a vysoké otáčky. Tento kabel je upevněn v drážce s malými packami, díky nimž v ní drží a my si můžeme zvolit, zda jej povedeme směrem doleva, nebo doprava. Logitech to má dobře vypočítáno, aby kabel dosáhl ke svému cíli v notebooku a přitom nebyl zbytečně dlouhý.






Příslušenství


Zde se dá říci pouze jediné. K podložce Logitech Cooling Pad N200 dostaneme pouze stručný manuál, který můžeme klidně nechat ležet. Pak tu jsou ale také informace o záruce a kontakt na technickou podporu.



reklama