reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech Cordless Desktop Wave - Ergonomie na prvním místě

10.10.2007, Michal Učeň, recenze
Logitech Cordless Desktop Wave - Ergonomie na prvním místě
Další ze setů klávesnice a myši od firmy Logitech je zaměřený zejména na pohodlí uživatele. Ergonomických klávesnic tu už bylo hodně a většinou se, stejně jako ta dnešní, vyznačují zakřiveným profilem. Nechybí samozřejmě podpora operačního systému Windows Vista a několik multimediálních tlačítek. Zda je dnešní testovaná klávesnice ta nejkomfortnější pro vaše ruce, se dozvíte v recenzi.
V praxi se myš chovala průměrně. Laserový snímač je sice dostatečně kvalitní a těžko se vám povede rychlým pohybem "utrhnout" kurzor, ovšem pohyb je pocitově trošku zpožděný, čehož může být příčinou bezdrátové provedení a s ním spojený spánkový režim. Dosah jsem naměřil kolem pěti metrů, což je dostačující a podobně jako u klávesnice tento způsob propojení prodlužuje životnost baterie a to až na šest měsíců. V programech na měření vstupní frekvence Mouse Rate Checker a Direct Input Mouse byly výsledky přibližně stejné kolem 120 Hz. Držení myši je díky postranním výklenkům celkem příjemné, ergonomii však omezuje zmíněné univerzální držení. Možnosti nastavení tlačítek nejsou moc široké, ovšem většinu funkcí lze nastavit pomocí přiřazení klávesových zkratek.




Závěr


Set Logitech Cordless Desktop Wave je celkem dobrý produkt, který ovšem nepřináší příliš nového. Různých modifikací rozložení kláves za účelem lepší ergonomie jsme na trhu viděli už několik. Tahle je sice velmi povedená a pohodlí při práci opravdu zlepšuje, navíc v pěkném provedení od Logitechu. Na druhou stranu s cenou 2 063 Kč s DPH (Czech Computer) se jistě nabízí otázka, zda-li je účinek pro komfort při práci adekvátní. Set je poměrně vyvážený a přiložená myš Logitech LX8 na kancelářskou práci postačuje. Klávesnice zase splňuje to, co slibuje - pohodlné používání. Stručně řečeno, dostanete v jednom balíku ergonomickou klávesnici a myš na kancelářskou práci - nic víc, nic míň.



V závěrečném srovnání cen patří dnes testovaný set k těm levnějším. Z ostatních setů jsou ale přímými konkurenty zaměřenými na ergonomii jen Microsoft Natural Wireless Ergonomic Desktop 7000, Microsoft Wireless Optical Desktop Pro 2.0 a Genius ErgoMedia R800, z nichž je dražší pouze první jmenovaný.



Ergonomie klávesnice
Kromě ergonomie téměř nic nového
Kvalita zpracování
Malé možnosti nastavení
Výdrž baterie
Ikona Odkaz na databázi
Univerzální držení myši
Orientační prodejní cena: 2 063,- Kč s DPH (Czech Computer)

Za zapůjčení setu klávesnice a myši Logitech Cordless Desktop Wave
děkujeme českému zastoupení firmy Logitech.



---------------------------------------- English translation of the conclusion ----------------------------------------

Logitech Cordless Desktop Wave is quite good keyboard and mouse combo. On the other side, there are not so many innovations as we are use to, when Logitech release new product. In use the both parts are comfortable and the advantage of the mouse is possible usage for left-handers. Keyboard's wave is a really good idea which is useful and it is not necessary to learn typing on the another keys. There is also nice solution of three-way tilt legs so that you can adjust the height. Included LX 8 Cordless Laser Mouse is average and the same you can expect from the keyboard. There is just one new thing which you get if you buy it - ergonomic shape - that's it.
reklama