reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech G700: bezdrátový hráč

8.10.2010, Michal Huspeka, recenze
Logitech G700: bezdrátový hráč
Společnost Logitech je známa zejména jako výrobce kvalitních periférií. Z jejích posledních kousků dnes vybíráme herní myš G700, která se pyšní opravdu kvalitními parametry a zároveň bezdrátovým připojením. Pojďme se tedy podívat, jak si povede v praxi.
Kapitoly článku:
  1. Logitech G700: bezdrátový hráč
  2. Ovládací software a test odezvy
  3. Zkušenosti z provozu, zhodnocení, závěr

Praktické zkušenosti


Myš jsem během více než týdne prověřil jednak ve hře CoD: Modern Warfare 2, pak v různých grafických editorech, kde se projeví schopnost senzoru pracovat s přesností na pixel, a pak samozřejmě ve 2D prostředí operačního systému během běžného používání. Testování probíhalo na herní podložce CM Storm M4 SSK, na běžné látkové podložce a také na dřevěné desce stolu.

Po prvotním dobití osazené baterie jsem ji za celou dobu dobíjel pouze jednou po cca 4 dnech při nastavení režimu baterie na Normal Gaming.



V průběhu testování jsem nezaznamenal žádný problém, senzor pracoval bezchybně. Pro hru Call of Duty jsem vyzkoušel i nastavení funkcí na všechna čtyři boční tlačítka a po nějaké době učení se jsem byl s jejich pozicí a rozložením spokojen. I přes jejich počet, který je pro mě osobně až příliš, je hraní s nimi pohodlné a kdo je dokáže využít a zvyknout si na ně, bude spokojen.

Malé rozpaky u mě vzbudilo pouze poslední tlačítko na levé horní hraně (G8), které bylo pro mě osobně prakticky nepoužitelné. Vyzdvihnout naopak musím středové kolečko, jehož stisk a klikání do stran bylo přímo ukázkové, s přesnou odezvou a dostatečnou tuhostí.

Trochu horší byly moje zkušenosti s myší pouze na látkové podložce, kde díky nepříliš vysokým teflonovým podložkám a také její hmotnosti už jezdila tak trochu "po břiše", což s sebou přináší nepříjemný odpor. Na tvrdých površích je ale její skluz vynikající, k čemuž ještě napomáhá svoboda pohybu bezdrátového připojení.


Zhodnocení a závěr


Po stránce zpracování a volby materiálů není myši co vytknout. Hrubší povrch plastů po celém těle napomáhá k dobrému vedení a ani po delším používání není nijak nepříjemný. Tvar těla velice pěkně padne do ruky a díky pravidelně klenutému hřbetu nemá problém s ovládáním ani menší ruka.

Dílenské zpracování je precizní, vše přesně lícuje, nikde nic nevrže. Všechna tlačítka mají tichý a přesný chod, nijak se nevyklají ani nechrastí. Myš je hodně subtilní, podle mého názoru vydrží i nějaké to hrubší zacházení.

Výborně je vyřešen i celý systém bezdrátového provozu. Myš nese běžnou dobíjecí AA baterii, dokáže bez jakéhokoliv zaváhání přejít do drátového provozu a naopak, během drátového provozu zároveň osazenou baterii dobíjí atd. Celý systém je prostě domyšlen a jedinou výtku tak budu mít k datovému kabelu, který je opravdu neforemný a práce s ním není moc příjemná. Po pár hodinách, kdy se baterie dobije, ho tak s chutí odpojíte.

Ovládací software nemá smysl příliš hodnotit, je to pořád ta samá aplikace Setpoint. Nabízí hodně nastavení a je vcelku intuitivní, stále jí ale chybí česká lokalizace.

Celkové hodnocení dnes bude vesměs kladné. Myš lze doporučit každému, kdo si potrpí na bezdrátové připojení a při tom očekává od myši nadstandardní parametry a výkony. S cenou začínající na 2100 Kč s DPH není rozhodně pro každého, ale dokáže nabídnout výborný komfort ovládání a v podstatě žádné podstatnější nedostatky.


Dílenské zpracování a tvar těla
Pozice tlačítka G8 (subjektivně)
Kvalitní senzor
Nepříliš komfortní datový kabel
Systém bezdrátového provozu
Software bez české lokalizace
Nekonečné středové kolečko
Vyšší cena
Cena v době testování: cca 2200 Kč s DPH


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Logitech Gaming Mouse G700 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení myši Logitech G700 děkujeme firmě Logitech




Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama