reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
3.12.2009, Jan Vítek, recenze
Logitech jako jeden z nejznámějších výrobců počítačových periferií nabízí především velmi kvalitní myši a do této oblasti průběžně přináší inovace v různých podobách. Myš Logitech Marathon Mouse M705 nabídne především výdrž, a to rovnou ve dvou ohledech.
afroush | 4.4.201320:58
Po téměř dvouletém používání si dovolím shrnout mé zkušenosti s touto myškou. Musím podotknout, že za tyto dva roky jsem vlastně vyzkoušel myši tři, a to vždy s měsíční pauzou, pro reklamaci! Myš jsem využíval k notebooku ve škole i v práci, takže několik hodin každý den.

+
Myš má super ergonomii, proto jsem si ji také vybral, s vědomím že ji budu používat opravdu často. Každému samozřejmě může sednout do ruky jinak, mě ale perfektně. Vyhovující váha.

Když jsem odevzdával první myš ­(ta mi vydržela nejdéle­) zhruba po 9 měsících k reklamaci, zbývalo ještě zhruba 200 dnů k jejímu vybití. To sice neodpovídá udávaným třem letem, ale i tak je to pecka!

Nic než unifying už snad ani v notebooku mít nechci! Jednou zapojíš a neřešíš nic do doby než jdeš myš reklamovat.

-
Prvním neduhem je naprostá nepřesnost myši, pro práci s grafikou je nevyhovující. Pokud chcete nakreslit rovnou čáru musíte akceleraci stáhnout na minimum a i potom je výsledek spíše náhodný. K těmto účelům používám myš jinou, ale občas jsem potřeboval něco dotáhnout ve škole a prostě to nešlo.

Kolečko mě nejdřív opravdu bavilo, nejvíc přepínač rychlého skrolování. To ale brzy vzalo za své a projevilo se jakoby pootočení zpět a tím i posun stránky o jeden krok zpět. Ve finále se tak dělo i při lKliknutí. Vždy po reklamaci kolečko opět fungovalo správně, ale jenom na chvíli.

To všechno bych přešel, ale po čase se vždy projevily i neduhy tlačítek. Levé si vždy svévolně po kliknutí kliklo dvojklikem, trojklikem, kombinace dvojkliku by snad mohly vydat vlastní kapitolu. Po pár měsících používání bylo nebezpečné nechat prst na pravém tlačítku, stačila totiž ­"váha­" prstu a tlačítko se čím dál tím častěji svévolně stlačovalo.

Ještě musím dodat že tyto problémy se týkaly všech tří myší které jsem využíval.

Pro všechny tyto problémy bych myš doporučil snad jenom uživatelům kteří mají požadavky pouze na ergonomii myši a nebudou ji často využívat. Pro tyto ale existují znatelně levnější řešení. Pro mě hodnota myši absolutně neodpovídá ceně za kterou ji je možné koupit.
Odpovědět0  0
Koval- | 24.9.201221:06
S myší jsem maximálně spokojen, výdrž je opravdu skoro 3­-letá, koupil jsem jí 16.12.2009 a až teď hlásí zbývající kapacitu baterie už jen na 55 dní provozu.
Odpovědět0  0
Maxirisk (4) | 6.11.201121:45
Bohužel to samé také potvrzuji. Mám novou myš a dělá mi to také ve Firefox.
Odpovědět0  0
eleven | 7.2.201118:48
Tuhle myš jsem si objednal a až poté jsem objevil i nějaké ty diskuze, kde se řeší, jak moc je tahle myš nepřesná apod. Trochu jsem se obával výsledku a čekal jsem co bude. Myš přišla, zapojil jsem ji paralelně ke stávající drátové Logitech, která sloužila dobře již pár let a začal jsem porovnávat.
Otevřel jsem Photoshop a zkoušel se myší podepsat a kreslit čáry a kolečka etc. S oběma myšima byly výsledky pochopitelně tristní, ale s drátovou o poznání lepší. Druhej den jsem nahrál do PC Logitech SW, stáhl akceleraci myši na minimum, vyzkoušel si jak se chová při různých rychlostech v nastavení, nastavil o kolik řádků má scrollovat a bylo poznat, že to je o hodně lepší. Třetí den jsem odpojil starou myš, abych mohl dělat taky něco jinýho než jen porovnávat :­-­)

Na to, že tahle myš má jinou trajektorii než myš předchozí jsem si rychle zvykl. Neřek bych, že má trajektorii horší nebo lepší, jen je prostě jiná. Možná bych to viděl tak, že vzhledem k ergonomickému tvaru je i o kousek přirozenější.

Každopádně teď po měsíci si na starou myš ani nevzpomenu, s touhle je paráda pracovat. Nejvíc mě baví to skrytý tlačítko, kterým přepínám aplikace, a fajn je rychloscrollování v dlouhých pdfkách např. nebo na eBay apod.

Jediný, co bych snad uznal, že mohlo být o kousíček lepší, tak mohlo být trochu tužší pravé myšítko. Občas jej stisknu nechtěně ­- což ovšem nemá na nic vliv. A pak to chce vychytat otvírání panelů stiskáním kolečka. Ale u čtyřsměrného kolečka to celkem chápu, že to občas ujede. Chce to prostě klikat u kraje kolečka, mezi kolečkem a přepínačem.

BTW, jak tady píše nade mnou o tom kolečku, tak těžiště kolečka vychýlený není, jen je moc citlivý a reaguje na sebemenší pohyb při oddálení prstu..v kombinaci s nastavením scrollování po stránkách to musí být vražedná kombinace :­-­)­)

Co se výdrže baterie týče, tak mám myš měsíc, vypl jsem ji sotva pětkrát v prvních dnech, pak už na to kašlu a z 1094 dní mi to ukazuje rezervu na 1080 dní.

Jsem s myší velmi spokojen. Používám ji bez podložky přímo na hladké dřevěné desce stolu. Hlavně doporučuji nastavit si její chování v tom prográmku od Logitechu..nebo to snad jde i přímo v komplu.
Odpovědět0  0
drak 23 | 7.2.201118:54
Jeste k tomu kolecku. Urcite to neni neumyslnym pohybem pri oddaleni prstu. Klidne roztocim kolecko na maximum v jednom smeru a po jeho dotoceni ­(kdy uz se ho nedotykam­) se samo o kousek vrati ve smeru opacnem.

Poslal jsem ho na reklamaci, tak uvidim. Budu vas informovat.
Odpovědět0  0
drak 23 | 15.2.201119:22
Tak reklamace uznana. Vymena za novy kus. Prodejce pro jistotu vyzkousel, zda novy kus nema totoznou zavadu. Podobnou zavadu pry nereseli poprve.
Odpovědět0  0
drak 23 | 4.2.201117:53
jsem cerstvym majitelem teto mysi a zarazila me jedna vec. Po prepnuti rolovaci kolecka do zrychleneho rolovani me irituje, ze to kolecko nema teziste uprostred. Tj. natocim ho trochu nahoru a ono se samo vrati. Takze pri vyrolovani uplne nahoru to temer vzdy odskoci o neco dolu. Jakoby byla na jednom miste hmotnost kolecka vetsi nez na zbytku. Je to standardni chovani? U jinych modelu s prepinatelnym rolovacim koleckem jsem se s tim nesetkal ­(napr. VX nano, Anywhere)
Odpovědět0  0
Maxirisk (4) | 6.11.201121:45
Bohužel to samé také potvrzuji. Mám novou myš a dělá mi to také ve Firefox.
Odpovědět0  0
Maxirisk (4) | 28.7.20129:11
Tak myš jsem reklamoval. Opravili tlačítko nad kolečkem pro funkci rychleho scrollovaní a od té doby zatím OK. A jinak pod pogumovaným povrchem pro palec jsou otvory, které jsou překrytování tímto pogumováním. Po několika měsících používání se guma začala promačkávat a nyní jsou v ní dva důlky. Pokud se budou stále zvětšovat budu ji zase reklamovat. Logitech mě docela zklamal.
Odpovědět0  0
Martin Kudela | 28.12.201012:39
Zdravím, líbí se mi tato myš, rozhoduji se mezí ní a M510, tato má lepší ergonomii a celkově by měla být lepší předpokládám. Pracuji dlouhé hodiny v grafickém softwaru a zajímaly by mě ty problémy s přesností kurozu, jelikož také často potřebuji jet ­"pixel po pixelu­"! Také hraji hry takže by mě zajímalo jak si tato myš stojí ve hrách, nikde se o ní nepíše :­( Mám totiž notebook a nosím jej každý den do školy, čili drát už nechci, měl jsem doteď RX250, takže myslím že bych na tom měl být lépe v každém případě ne?
Děkuji za odpovědi
Odpovědět0  0
Tomáš Holý | 28.1.201116:59
zdravím, mám ji jeden den a asi ji rozsekám­(né, půjdu ji vrátit, samozřejmě­). Snímač je hrozný, respektive pohyb kurzoru. Ty povídačky o jeho nepřesnosti a létání si kdekoliv jsou pravdivé. Rovnou čáru není možné nakreslit. Nedoporučuji. Škoda, protože jinak v ruce sedí bezvadně.
Odpovědět0  0
Martin Kudela | 28.1.201117:27
No nevadí, já si nakonec koupil Logitech G500 :­) samozřejmě nejen na hry! ­(ale na ně taky­) no, ze začátku jsem ehm trošku nechápal, ovšem po zvyknutí a ohmatání si asi týdne a půl této myši, nemůžu než doporučit! Vím chtěl jsem bezdrát, ale když jsem čet jak je to na P...
Odpovědět0  0
Jan Kubík | 3.11.201017:41
Systémové požadavky na tuto myšku jsou uvedeny : XP, Vista, Win7. Služební notebook, ke kterému ji chci připojit jede na Win2000 ­(zaměstnavatel ­/ majitel notebooku má celostátně na všeh svých PC Win2000­). Bude M705 fungovat pod Win2000.?? A pokud by nefungovala, je možnost použít nějaký ovladač, který by provoz umožnil.
Dík za jakoukoliv odpověď
J.Kubík
Odpovědět0  0
zbytech | 9.1.201011:57
Koupil jsem si tuto myšku v úterý 5.1. 2010.

Pozitiva:
Je to opravdu pěkná myška střední velikosti s dobrou ergonomií ­(vcelku padne pěkně do ruky­) a její vybavenost funkcemi je taktéž na vysoké úrovni. Tuhost tlačítek bych považoval za vyladěnou ­(ale pocity různých uživatelů se liší­). Další výhodou je nano přijimáč, který při manipulaci s notebookem příliš nevadí a může v něm klidně zůstat. Další výhodou je enormní výdrž na jedny baterie ­(2xAA­), která je papírově 3 roky. Tomu bych zase až tak nevěřil, ale možná, že při pravidelném vypínání po ukončení práce s myší to možné je.

Negativa:
Není jich mnoho, snad jen jedno, ale toto negativum mi osobně tuto myš ­"zhnusilo­" ­(možná jsem příliš přísný­). Jedná se o základní vlasnost myši a tou je ­"posun kurzoru po obrazovce­". Testoval jsem ji na několika površích ­(a na PC s různými systémy­) a musím říct, že reakce a trajektorie pohybu kurzoru neodpovídala reálnému pohybu myši. A teď nemám na mysli vliv rozlišení laseru myši ­- DPI, protože jiné bezdrátové myši s nižším DPI a RF na 2,4GHz se chovájí lépe. Těžko určit, čím přesně je to způsobeno, to by snad mohl vědět člověk více zasvěcený do vyhodnocování laseru a dále přenosu mezi myší a přijímačem fy LOGITECH. Ale myslím si, že je to způsobeno právě tou novou technologií firmy, která je u nových myší použita. Podle mě je to úzce spjato s tou zvýšenou výdrží baterií, která se musela odrazit buď ve snížení výkonu laseru, nebo spíše v energii spotřebované na přenos dat mezi myší a přijímačem. A bohužel jsem zjistil, že to není vada kusu, ale vlastnost celé série. V prodejně jsem zkoušel i jiný kus a dokonce jiný typ myši od Logitechu za 2300 Kč s touto technologií s 1200 DPI ­(nejvyšší řadu bezdrátové myši myslím­) a ta myš se chovala podobně, i když na tom byla možná trochu lépe. Možná je toto chování myší způsobeno nedoladěnými ovládači, protože jsou tyto myši vcelku novinkou, ale moc tomu nevěřím.

Zhodnocení:
Výborná myš z pohledu funkčnosti a ergonomie. Z pohledu ­"reakce kurzoru na pohyb myši­" ne příliš vhodné pro lidi, kteří chtějí myš používat v grafických a CAD softwarech apod. Na běžnou kancelařinu a surfování po netu je vhodnější. Já ji nakonec vrátil, za ty peníze jsem nebyl ochoten přistoupit na chování této myši. Koupil jsem si myšku firmy TRUST, rozlišení má větší, funkce podobné ­(i když u LOGITECHU mi seděly více­), velikost myši do délky trochu nižší a nano přijímač měla taky. S myškou firmy TRUST jsem spokojenější i z pohledu na poměr cena­/výkon. Na firmu LOGITECH jsem nezanevřel, ale pokud s tím něco neudělají, tak se budu jejim bezdrátovým myším asi vyhýbat.
Odpovědět0  0
Mem_ (46) | 9.1.201014:38
Ne úplně ideální pohyb pozoruju i u své drátové laserové RX1000. Se starou MX310 jsem neměl problém hrát hry i precizně pixel po pixelu editovat, s RX1000 jsem dlouho hledal takové nastavení akcelerace ­(nejdřív jen v MS ovladači, pak i v Logitech SetPoint­), aby to bylo aspoň trochu použitelné, a i tak při malém pohybu je to občas utrpení ­(někdy se nepohne vůbec, jindy poskočí o víc než bych chtěl­). Plus je tam zprasené to klikání na kolečko... další myš si budu muset rozhodně zkoušet na místě a nespoléhat na to, že jsem byl doposud s Logitechem spokojený a zhoršit se to nemůže. Může, bohužel...
Odpovědět0  0
chrapino | 1.3.201022:51
neviete mi povedat, ci sa tento problem s kurzorom tyka aj modelu MX620? a MX620 ma asi horsiu ergonomiu ako M705 ze?
Odpovědět0  0
tibi-ke | 15.12.201022:50
suhlasim s negativami!
zakladnou vlastnostou mysi je presnost kurzora. 10 min. po vybaleni som zhodnotil, ze tato 1000dpi ­(prico logitech zaradujem medzi lepsie­) nema zdaleka taku presnost ako trust 1000dpi ­(znacka, ktoru na druhej strane zaradujem medzi tie smejdovejsie­). momentalne mam na PC 3 mysky, skusil som porovnat, trust kopiruje ruku presne, ale ma zly driver na Win7 64b, MS je dobry, ale nema 5 tlac., a logitech som dufal, ze splni konecne moje prianie mat doma poriadnu mys, ale asi pojde bud naspat alebo do kosa. s touto ja nedokazem pracovat, ani pthotoshop, ani oznacovat texty pocas programovania
Odpovědět0  0
Nery | 25.12.200923:28
Mám pár dotazů:
Nejbližší usb port mám cca 2,5m od myšplacu, může někdo zkusit zda na ty 2­-3metry spolehlivě funguje? A ještě­-přímka mezi přijimačem a myškou vede skrz monitor ­- to doufám nebude při téhle technologii problém?
Pak bych potřeboval poradit nějakou bezdrátovou klavesnici ­(vzdálenostní parametry platí stejné a dlouhá výdrž nutná­).
Odpovědět0  0
mech13 (422) | 1.1.201010:53
a byl by moc velky problem za 30Kc koupit usb prodluzku a prijmac umistit nekam rozumnej?
navic bych rekl, ze minimalne do 5m bude mys fungovat bez problemu
Odpovědět0  0
Nery | 1.1.201019:09
mám bednu vystrčenou nad postelí krs strop na půdu ­(kvuli hluku a chlazení­), kabel plazici se po stropě neni po estetické stránce ideální :­(
jo někde ve specifikacích jsem si našel že má mít spolehlivej dosah do 10m.
Beztak asi konkurz vyhraje tenhle set : http:­/­/prodejonline.cz­/288­/0|511|560|.d.610805.logitech_oem_cordless_pro_2800_desktop_black u­sb cz bezdrat_sada_kl.html

Nebo má někdo nápad na nějakou levnnější bezdrátovou klávesnici, aby držela na jadny baterky aspoň rok ? pak bych šel do tyhle marathonky :)
Odpovědět0  0
kostra1 | 21.3.201120:23
Mám tuhle myš doma.Je to kvalitní myš.Mně tato myš funuje na vzdálenost celého pokoje cca 5m.Klávesnici bych vzal od té samé firmy,protože USBfunguje na více věcí a to že jsou v myši dvě baterie vůbec nevadi,myš klouže po teflonech naprosto perfekně a hlavně bez jakékoli námahy.
Odpovědět0  0
netopejr (6) | 22.12.200917:12
Zdravím, já používám MX Revolution ... ­(na PC­) už druhý rok, na laptopu jsem měl starší model co byl před Nano a byl super ... Ano, byl neb se mi cosi sní stalo a už nefunguje ­(spadla na koberci­).
Tak se o5 rozhlížím buť Nano nebo tady ta, ale vždy Logitech ... Osvědčená kvalita a perfektní zpracování ..., a to mohu jednoznačně podepsat.
Odpovědět0  0
Aleksander | 9.12.200910:57
Chcel by som sa spytat ako je vyriesene parovanie mysi s prijimacom bez pouzitia aplikacie SetPoint. Ako pisete ­"OS sám myš najde a za pár sekund zprovozni­" zaujimalo by ma ako sa bude prijimac chovat pri dvoch LG mysiach bez aplikacie SetPoint, konkretne ci nebudu obe schopne ovladat kurzor. Dakujem
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 9.12.200912:50
Další myš nebyla k dispozici, takže nevím, ale řekl bych, že bez spárování pomocí SetPointu to nepůjde.
Odpovědět0  0
Pepa "Einstein" Severa | 3.12.200914:06
No hezké, chalani, bych si ju i kupil, lebo ta moje už nějako vynechává. Ale nikde na tom fotu břucha nevidim tu kuličku, co mam na te mé staré a teda myša bez kuličky .. tož to by mi nefachčilo.
Odpovědět0  0
f.low (14) | 3.12.200911:46
rád bych se zeptal, jestli jde někde koupit přijímač samostatně, všude kde jsem se koukal, ptal a hledal nic nebylo i když ho má logitech v nabídce.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 3.12.200911:53
Jestli ne tady, tak asi nikde... http:­/­/www.logishop.cz/
Odpovědět0  0
Fikus Kukis (136) | 3.12.200911:05
Zajimalo by ma ci je myska schopna pracovat s jednou AA bateriou, teraz mam bezdrat od MS ktora to dokaze a rozdiel v hmotnosti je dost znacny.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 3.12.200911:20
Vyzkouším...
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 3.12.200911:36
Funguje i na jednu polovybitou AA.
Odpovědět0  0
Fikus Kukis (136) | 3.12.200912:35
Teda to je rychlost :­-­)
Dakujem
Odpovědět0  0
mech13 (422) | 3.12.200911:03
omlouvam se pokud jsem to prehlednul, neprocital jsem uplne cele ale hlavne prvni a posledni cast a nenasel jsem, jak tuhe je stisknuti scroolu? jestli je bezproblemove jako napr u M$ mysi, nebo je pro bezny provoz nepouzitelne pro enormni tuhost jako u nekolika jinych logitech mysi ­(nez se mi podari ho dost silne zamacknout, tak s nim otocim to vsech stran... a klikam uplne jinde nez jsem chtel)
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 3.12.200911:08
Kolečko má určitě tužší stisk než hlavní tlačítka, ale zas tak extrémní, aby to bylo tak, jak popisujete, to zase není. Microsoft má stisk kolečka proveden lépe, to je pravda.
Odpovědět0  0
Mem_ (46) | 3.12.200916:28
Mám drátový Logitech RX1000 s laserovým snímačem ­(v eshopech kolem 400 Kč­) a mačkání kolečka myši je bohužel katastrofa, protože tam očividně používají oba mikrospínače, které slouží pro naklápění kolečka ­(které se mi jinak líbí a využívám ho­), a stisk je tak hodně nejednoznačný, někdy nesepne vůbec, jindy právě zareaguje jako naklopení...

Nakonec jsem to pořešil tak, že jsem prostřední tlačítko přemapoval na tlačítko hned pod kolečkem ­(nějaká lupa­), asi po týdnu jsem si na to zvykl ­(a dokonce mi ani nevadí když přejdu na vedlejší PC s Logitech MX310, kterému mačkám kolečko standardně)
Odpovědět0  0
stawo (2) | 1.1.20100:46
Mam novu Logitech M505 a to koliecko je katastrofa..predpokladam ze klikacia technologia je pri tejto maratonke rovnaka. Kolecko je strasne tuhe a je az nemozne ho stlacit presne nastred. Takmer vzdy to zareaguje ako naklopenie.. navyse je to koliecko dost hlucno skroluje.. Logitech by mal na tomto pobleme zapracovat....
Odpovědět0  0
Lukasssss | 15.12.200912:04
Mám drátovou verzi téhle myši ­- myslim, že to je MX1000 ­(teď nejsem u sebe u kompu­). Docela jsem se tuhosti kolečka bál. Jsem zvyklý kolečkem otevírat nové taby ve FireFoxu. Takže jsem myš vyzkoušel v obchodě před koupí a musim říct, že to je úplně v pohodě. Myš mám cca 3 měsíce a to, že bych místo stisku kolečko otočil nebo nahnul do strany se mi stalo možná jednou.
Odpovědět0  0
on-dra (2) | 3.12.200910:25
Uvažuji o koupi této myši, ale zdá se mi poněkud dražší..chci se zeptat, zda by mi někdo doporučil podobný výrobek od jiných výrobců, případně zda koupit právě tuto myš. Jde mi hlavně o ergonomii, stávající LX7 je sice fajn, ale není moc pohodnlná při delší práci.hry nehraji, není třeba 10 tlačítek. Díky .
Odpovědět0  0
Formulka | 3.12.200911:18
sám používám natural wireless laser mouse 6000 od MS a ergonomicky jsem nic lepšího v ruce neměl a to jsem myší kvůli opravdu dlouhodobé práci vyzkoušel nespočet
Odpovědět0  0
stary (51) | 3.12.200912:40
Zalezi, co je pro tebe drazsi, nevim, co te stala LX7, kterou uz ve svem oblibenem obchode nevidim. LX6 stoji 555, LX8 775. Pokud si chces polepsit, tak doporucuji MX620 z vlastni zkusenosti, ktera je tehle hodne podobna.

Ma to ­"rychle­" kolecko, na ktere jsem si zvyknul hodne rychle a normalni mod nepouzivam. Ve vetsich dokumentech je to k nezaplaceni a pritom zastaveni je presne.

Oproti recenzovane mysi nema Unifying prijimac, ale trochu vetsi, u notebooku uz by nesel nechat trvale vlozeny. A taky nema to spodni palcove tlacitko. Stoji trochu pres tisicovku. V setu Logitech Pro 2800 Cordless Desktop je za 1300 jeste kvalitni klavesnice s ­"normalnim­" rozlozenim, nemuzu si ho vynachvalit.

Logitech doporucuju, je to hw, ktery funguje a vydrzi. Doma mam jeste set MX3000. S akumulatory jsem u Logitechu nemel problem, doporucuju ­"prednabite­" jako napr. sanyo eneloop, protoze ma samovybijeni v tomto pripade na vydrz vetsi vliv, nez kapacita.
Odpovědět0  0
on-dra (2) | 4.12.200910:21
Děkuji za rady.. na tu 620 se podívám, sice je na trhu nějaký pátek, ale s tou klávesnicí zajímavá volba.
Odpovědět0  0
strecha (3) | 10.12.20092:08
Mam MX 620 dva roky a vypada to, ze budu muset asi vymenit baterky :­( Posledni mesic sviti cervene, ale mys bezi dal ;­)
Jinak kvuli problem se zapestim pri dlouhodobe praci v CADu jsem vystridal hodne mysi...MS,...
Nakonec jsem zvolil tuhle, ktera padne presne do ruky a zapesti je presne podeprene...ne jako tech blbosti pro notebooky co se drzi dvema prsty :­(
A hlavni co je proste super je to kolecko...tomu se nic nevyrovna...bleskove listovani soubory, vhodne na rysovani pri castem zoomovani,...jen mozna bych uz volil lepsi variantu s akumulatorem v tele mysi...ta vaha je precejen znat a cenovy rozdil oproti vyssim modelum neni tak znacny, kdyz si vezmu zivotnost takove mysi...po dvou letech stale jako nova :)
Odpovědět0  0
Nevimcosemdatuzmetonebaviporadnecovymejs | 8.1.201012:37
Mohu souhlasit. MX620 mam pres dva roky a plna spokojenost. Baterky s intenzivnim pouzivanim vydrz kolem 1 roku. 14 dnu pred koncem zaruky se mi zblaznil snimac a prestala jezdit v jednom smeru. Oprava probehla a zase jezdi jako zamlada. Vyzkousel jsem hodne mysi a dalsich zarizeni na polohovani a tohle je jednoznacny vitez.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.