reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
2.2.2011, Jan Vítek, recenze
Z nabídky firmy Logitech se nám do rukou dostalo kombo bezdrátové klávesnice a myši, které můžeme zařadit s cenou mírně přes 1000 Kč s daní do střední třídy. Podívejme se na to, co nám MK520 nabídne a jak obhájí svůj nárok na vaše peníze.

Martin_spk (1) | 10.2.201120:18
Ví někdo jak se dá zapnout pocitac pres tuto klavesnici ?
Odpovědět0  0
amon48 | 6.2.201122:51
Mám tento set, som spokojny az na jeden problem. S touto klavesnicou sa neviem dostat do biosu. Pri starte PC nereaguje klávesa Del. Mate tiez takýto problem?
Odpovědět0  0
Richmond (151) | 7.2.20110:54
Zkusil bych při postu zapnout numlock a hned na to F2­/DEL ­(předpokládám, že máte desku s AMI Biosem, který má s tímhle občas problémy díky detekci USB OHCI­/EHCI zařízení, obzvláště u klávesnic s multimediálními klávesami, které se někdy chovají jako PS­/2 zařízení, bios je z toho poněkud mimo ­- např. pokud máte PS2 myš tak je při postu detekována i USB myš ikdyž není vůbec připojená, bohužel při postu nejsou vypisována PS2 zařízení takže nelze dost dobře ověřit co to vlastně chytlo)
Odpovědět0  0
Richmond (151) | 7.2.20110:56
Ještě jsem zapomněl dodat, že by bylo vhodné zapnout v BIOSu USB Legacy Keyboard­/Mouse, pak by měly problémy s klávesnicí přestat ;)
Odpovědět0  0
amon48 | 7.2.201110:06
Ďakujem za reakciu, no nedarí sa mi.
Mám AMI bios. USB Legacy Keyboard­­/Mouse som prepol z Auto na Enable, no nepomohlo. Nepomohlo ani Numlock a následné Del.
Keď pripojím drátovú USB klávesnicu Logitech K300 všetko funguje OK.
Ak ich pripojím súčasne bios vypíše USB Devices: 2 Keyboards, 1 mouse. S K300 sa do biosu dostanem no s K520 nie.
Odpovědět0  0
mirassseeek | 6.2.201117:10
asi někdo neví co to je kombo,příště se podívej na net at víš jak se co jmenuje
Odpovědět0  0
demorez (2) | 5.2.201123:12
logitech tvrdosijne presuva kontextovu klavesu na kombinaciu fn+print screen co robi klavesnice nepouzitelne pre seriozu pracu kde treba kontrolovat pravopis ­(vacsinou pisem bez diaktritiky a pri pracovnych mailoch hacky a ciary doplnam cez kontext+sipky. pri logitechoch toto vyzaduje ukon navyse a spomaluje to pri pisani)
Odpovědět0  0
morous (2) | 4.2.20119:07
Zatímco klasická bezdrátovka od Microsoftu i podřadný set Genius funguje na jeho Vistách 64 bit naprosto bezvadně, myš tohoto setu po 10 ­- 15 s nečinnosti ­"usne­" a kursor reaguje asi se vteřinovým zpožděním ­(pro programátora nepoužitelné­). Řešil tento problém s jejich technickou podporou v Americe, provedl výměnu myši i USB přijímače, ale chová se to stále stejně .
Odpovědět0  0
anonymous000 | 15.2.201120:21
Odpovědět0  0
Orgon | 2.2.201115:54
Na některých fotkách ke kombu MK520 je ENTER jednořádkový a na některých dvouřádkový. Jaká je skutečnost?
Odpovědět0  0
Draimon | 2.2.201122:25
Enter je dvouřádkový. Klávesnici s myší stačí zapojit, s USB přijímačem již jsou spárované, takže okamžitě naběhly aniž by bylo nutné je nějak přiřazovat pomocí jiné myši.
Odpovědět0  0
insomniac | 2.2.201122:32
Můj set kupován v českém e­-shopu má dvouřádkovou klávesu Enter.
A moje postřehy. Při vybalení klávesnice jsem byl trochu zaskočen zpracováním těch ­"okrasných­", průhledných, plastových lišt okolo. Do lemu klávesnice jsou zacvaklé jenom v určitých místech a při uchopení z boku klávesnice se jakoby viklají. Ale na oko je ta lišta efektní. Po odlepení ochranné fólie z klávesnice se pod směrovými šipkami objevila skvrna od lepidla, která urputně odolávala a šla by dolů snad jen ředidlem ­(otázka je, co by udělal po zásahu rozpouštědlem ten plast ­). Do toho se po dni používání přidalo nepříjemné vrzání kolečka myši při scrollování nahoru. Takže set putoval na výměnu. Druhej set bez lepidla a bez vrzajícího kolečka, ale s křivou myší. Tedy myš neseděla v rovině. Na rovné desce stolu se jakoby kolébala. Odchylka možná jen desetiny milimetru na jedné nožičce, ale při scrollování kolečkem se myš v ruce nepříjemně rozechvěla. Znovu vracet už se mi to nechtělo a tak to vyřesil týden broušení po desce stolu, než si myš ­"sedla­".
Jinak spokojenost, zaoblení tlačítek klávesnice je naopak příjemné, cvakání tlačítek myši je opravdu trochu hlučnější. A zapojení setu naprosto bezproblémové, CD z krabice nevytahovat, USB přijímač zastrčit, vytáhnout pásku umístěnou mezi kontakty a baterie a kurzor myši běhá po obrazovce už při instalaci OS, žádné instalování, párování. ­(win7,XP)
Odpovědět0  0
Radek B. | 2.2.20119:27
Tento set vlastním již čtvrtý měsíc. Klávesnice a myši od Logitechu jsou opravdu unikáty. Kvalita a ergonomie je zde na prvním místě.

Oproti panu Janu Vítkovi mám pocit, že výstupky na klávesách J a F zajišťují dostatečně komfortní ­"orientaci­", oblé klávesy dodávají pocit pohodlí.

Výborně zpracovaný software je ukázkou ,jak se to má dělat. Prakticky lze přizpůsobit klávesnici pro jakýkoliv program.

Baterie jsem zatím nevyměňoval a to mám set zapnutý téměř každý den po dobu 12 až 16 hodin.

Myš samozřejmě není herního typu a ani nemá hromadu tlačítek ­(kdo by to taky čekal­). Když při pohledu na klávesnici mnoha lidem dojde, že přidávat zbytečně další tlačítka na myš je naprosto zbytečné. Její přesnost a odezva je pro obyčejného smrtelníka dostačující. Střílečky nehraji jsem spíše přes strartegické a RPG hry a pracuji v profesionálním GISovém programu, kde jsem neměl žádný problém s nedostatkem tlačítek a citlivosti.

Velmi doporučuji! Brilantní zpracování a ergonomie. Jediná chyba setu je v jeho ceně :­-­) jsem totiž pouhý student.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.