reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech MK605: 3 v 1 pro notebooky

11.2.2011, Jan Vítek, recenze
Logitech MK605: 3 v 1 pro notebooky
Logitech poskytuje široký výběr mezi různými sadami periferií, kde ale figuruje většinou klávesnice a myš, dnes již s bezdrátovým připojením. Notebook Kit MK605 však k tomu přidává i podložku pod notebook s nastavitelným sklonem, čímž se od ostatních odlišuje.

Wireless Mouse M505


Samostatně prodejná bezdrátová a laserová myš Wireless Mouse M505 se dá u nás sehnat za cenu mezi 700 a 1000 Kč, což dokazuje, že celý kit, který je možné sehnat již za cca 1500 Kč, je výhodnou koupí. Co se týče samotné myši, pak ta byla barevně upravena, aby odpovídala klávesnici, takže místo červené zdobící linky je tu žlutá a plášť zesvětlal.



Myš má pevné a kompaktní tělo, které je stejně tak vhodné pro leváky jako pro praváky. Oproti většině stolních myší je však tato myš menší, až trošku připomíná mobilní myši. I když vzhledem k tomu, že patří k notebookovému setu, k nim má blízko. Logitech si pro ni vybral jako základ černý, lesklý a tvrdý plast, z nějž vytvořil spodní vaničku, pak tu jsou boky vyrobené naopak z měkkého a matného materiálu, do nějž je pro efekt vsazen žlutý plast a nakonec tu máme metalický vrchní kryt s hladkým povrchem.



Myš je jako základní verze vybavena pouze dvěma základními tlačítky a hladkým gumovým kolečkem, jež je však pětisměrové. Kromě otáčení a mačkání je tak můžeme naklápět doleva a doprava, takže nám nahradí další dvě tlačítka. A záleží už na vás, zda vám bude vyhovovat takovéto zpracování, nebo byste raději měli dvě tlačítka na boku. I když sem by se vzhledem k univerzálnímu tvaru myši hodilo spíše jedno tlačítko na každý bok, jako to měla třeba svého času oblíbená myš Microsoft IntelliMouse Optical v první verzi, kterou někteří recenzenti stále používají.



Když si myš obrátíme na záda, uvítá nás oválné oko laserového senzoru obehnané vyvýšeným plastem pro zachytávání prachu. Pak tu máme hlavní vypínač, v rozích jsou středně velké a pěkně hladké teflony a nakonec můžeme vidět posuvnou zarážku, která uvolňuje horní kryt myši s logem firmy Logitech.



Tam našly svá místa dvě baterie typu AA, jejichž uložení napovídá, že myš bude moci pracovat i s jednou, a tedy s napětím 1,5 V. Tato domněnka se ale bohužel ukázala jako mylná ihned potom, co se pod pravou baterií ukázal štítek s informacemi o napájení, kde se jasně píše o napájení třemi volty.



Nakonec má v sobě žlutý plast také místo pro uschování transmiteru Logitech Unifying, takže jej nemusíme dávat pouze do klávesnice.


reklama