reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech MK605: 3 v 1 pro notebooky

11.2.2011, Jan Vítek, recenze
Logitech MK605: 3 v 1 pro notebooky
Logitech poskytuje široký výběr mezi různými sadami periferií, kde ale figuruje většinou klávesnice a myš, dnes již s bezdrátovým připojením. Notebook Kit MK605 však k tomu přidává i podložku pod notebook s nastavitelným sklonem, čímž se od ostatních odlišuje.

Logitech Notebook Riser N110


Posledním dílem ve skládačce nazvané Logitech Notebook Kit MK605 je podložka Notebook Riser N110. Její součástí není žádný systém chlazení, takže jde čistě o naklápěcí plošinu určenou pro vyzvednutí displeje do výšky očí. Je také nutné, aby notebooky spoléhající se na nasávání vzduchu zespoda na ní spočinuly svými nožkami, jinak by se mohlo chlazení podstatně zhoršit. To si můžete ostatně snadno přeměřit. Plocha podložky má rozměry 359 x 270 mm, takže uberte asi 3 cm z hloubky a máte užitnou plochu cca 36 x 24 cm.



Podložka je vyrobena čistě z plastu a aby odpovídala stylu předchozích periferií, využil zde výrobce jednak černý matný plast, pak šedý plast pro podpůrnou konstrukci a nakonec žluté detaily. Provedení vrchní strany je maximálně jednoduché. Jde o černočernou plochu s výklopnými zarážkami, které notebooku zabrání ve sklouznutí. Zajímavější ale bude pohled zespodu.


- klikněte pro zvětšení -

Jestliže se rozhodneme mechanismus nepoužít, pak nám bude podložka po stole klouzat a dokonce bude mít i mírně záporný sklon. Je tedy zapotřebí popadnout žlutý jazýček (na fotografii ta největší žlutá část) a vycvaknout zarážky, čímž se šedá část uvolní, a my ji budeme moci překlopit. Pak už se stačí rozhodnout, jaký sklon ze tří možných chceme nastavit a dle toho zajistíme zmíněný jazýček v otvorech. Podložka se pak opře o zadní kulatou otočnou nohu, která byla opatřena gumovým povrchem a nejdříve to vypadalo, že ji zafixují také malé žluté podložky vepředu. Ty ale jsou z hladkého plastu, a to proto, abychom mohli podložku i s notebookem na hladkém stole snadno otáčet okolo osy. A tuto osu představuje právě zadní otočná noha.

Pod tlakem seshora se pak konstrukce trošku rozjíždí, ovšem to je v podstatě jedno, protože klávesnici notebooku stejně využívat nebudeme, a tak není důvod, aby Notebook Riser N110 byl kdovíjak stabilní. Všimněte si také ještě podivných pacek v menším šedém panelu. Ty mají posloužit k zajištění kabelů, aby neplandaly někde vzadu. A nakonec je ještě možné prostor pod rozloženou podložkou využít ke schování klávesnice.


Příslušenství


Baterie a transmiter Unifying jsme si již představili u klávesnice a myši, a tak zbývají pouze tištěné materiály. Obrázkový manuál má i českou sekci, kde se dozvíme užitečné informace o tomto produktu a způsobu jeho využití. Vyloženým antitalentům Logitech například vysvětlí, že psaní na klávesnici notebooku umístěného na sklopené podložce není to pravé pro jejich zápěstí.





reklama