reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech t400 a t620: dotykové myši pro W8

6.12.2012, Jan Vítek, recenze
Logitech t400 a t620: dotykové myši pro W8
Společnost Logitech si pro Windows 8 připravila nové myši, u nichž samozřejmě v dnešní době nemůže chybět dotykové ovládání, s nímž se však u podobných produktů nesetkáme poprvé. Co jiného nám myši t400 a t620 nabízí, to se hned dozvíte...

Logitech t620 Touch Mouse


Myš t620 je již zajímavějším kouskem hardwaru, za což může především její zpracování a tvar. Co na první pohled není vidět, je její dotyková plocha na vrchním plášti, který je až na samotnou základnu bílý a ještě k tomu velmi lesklý. K dispozici je však také černá verze.
 
Model
Logitech t620 Touch Mouse
Rozměry
112 x 64 x 28 mm
Hmotnost
80 gramů
Senzor
laserový
1000 dpi (neměnné)
Rozhraní
rádiové - Logitech Unifying
Napájení
2x AA (součást balení)
Kompatibilita
Windows 7, Windows 8

Specifikace t620 Touch Mouse jsou v podstatě stejné jako u předchozího modelu až na rozměry a hmotnost. Její tělo je ještě trošku nižší, ale zato o chlup delší a širší. Napájení také zajistí dvě tužkové baterie, přičemž myš dokáže pracovat i s jednou. Výdrž se pak zkrátí ze 6 měsíců na tři.


Zpracování myši


Tělo této myši trošku přitpomíná vejce, nebo spíše kraslici pomalovanou radiálně umístěnými stříbrnými vlnkami. Ty se při pohledu z dálky trošku ztrácejí a není divu, když jsou na čistě bílém a velmi lesklém podkladu. Na spodní části pak je umístěno logo výrobce a to je při pohledu seshora úplně vše. Není zde žádné viditelné tlačítko, žádná kontrolka, zkrátka nic. Design je tak minimalistický a co se týče zpracování, pak i přes nízkou hmotnost si nemohu stěžovat. Ani při pořádném promačkání se neozve povrzání plastů a nic se neprohne.





Fyzické tlačítko tu přesto je, ovšem výrobce je umístil do samotné základny myši. Celá horní bílá část tak v podstatě funguje jako jedno velké tlačítko s mírným zdvihem. Toto by mi vůbec nevadilo, ovšem již po několika sekundách se bohužel ukázalo, že stisk je velmi, velmi lehký. Dokonce až tak, že stačí už jen váha položených prstů, a to je velký problém, pokud jste zvyklí mít na myši prsty položené volně na tlačítkách (a kdo by nebyl). To je zvlášť nepochopitelné, když povrch myši funguje jako dotyková plocha, takže se předpokládá, že po ní budete jezdit i více prsty. V praxi se tak nevyvarujete nechtěných stisků a ve výsledku je taková vlastnost poněkud frustrující.





Tím bohužel nekončíme. Další záležitost je ta, že myš detekuje stisk levého či pravého tlačítka podle toho, kde byl položený prst při stisku. Pokud tedy usoudí, že už byl mimo jistou vyhrazenou oblast, nic se nestane. Dále to má také vliv na rozpoznání akce a opět, pokud nejste zvyklí při práci s myší mít prsty ve vzduchu, moc vás to nepotěší. Při stisku "pravého tlačítka" totiž musíte levý prst zvednout, jinak si to myš vysvětlí tak, že jste stiskli levé tlačítko. A to není zrovna dobrá vlastnost.





Základna myši t620 je černá a na rozdíl od předchozího modelu má dva velké teflony, díky nimž hladce a tiše klouže i po dřevěném stole. Jinak tu je kromě senzoru také vypínač, u nějž je umístěna kontrolka. Ta nám svou barvou po zapnutí ukáže stav baterie a to samé učiní i tehdy, když myš zvednete ze stolu.





Pod malými dvířky pak je prostor pro dvě baterie i transmitter. Využít můžete také třeba jen jednu baterii, protože myš pracuje s napětím 1,5 V. Ovšem od produktu za cenu minimálně 1600 Kč bych očekával, že bude zpracován tak, aby se baterie uvnitř nevrtily a nerachtaly. Stačí sice dát mezi ně a dvířka kousek molitanu, ale i tak - 1600 Kč. Dokonce se může i stát, že když použijete jednu baterii, tak ta při prudším nárazu vypadne ze svého uložení, i když to se jednak jen tak nestane a pak není problém to napravit.


Příslušenství


V příslušenství se nachází jako přidaná hodnota malý semišový váček pro přenášení myši, protože její lesklý a hladký plastový povrch bude náchylný na poškrábání. Vedle toho tu máme samozřejmě také baterie, transmitter Unifying a manuál s informacemi o záruce. Na něm na fotografii sedí kryt baterií, neboť myš je v balení svým otvorem nasunuta na plastový držák.



reklama