reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech Z520: stereo je nesmrtelné

15.10.2010, Petr Štefek, recenze
Logitech Z520: stereo je nesmrtelné
Stereo reproduktory dnes vypadají poměrně nezajímavě ve srovnání se všudepřítomnými levnými sety reproduktorů se subwooferem a mnoha satelity. Stále je však hodně takových uživatelů, kterým z nějakého důvodů nevyhovují a hledají klasické řešení.
Kapitoly článku:

Film a TV


Logitechy Z520 v této disciplíně nezklamou a pokud budete hledat jejich přednosti, tak ty samozřejmě nebudou spočívat v reprodukci spodního pásma tolik žádaného u filmové reprodukce, ale spíše ve zřetelných dialozích a slušné prostorovosti, kterou dokážou navodit i u dvoukanálového LPCM. Samozřejmě v této disciplíně nemají šance překonat systémy 2.1 v ceně okolo 1500 korun díky absenci subwooferu, který zde citelně chybí.



Pokud vlastníte velký monitor a často a radí sledujete filmovou produkci, tak se bude třeba pohlédnout jinde. Pro ozvučení a občasné shlédnutí divx či DVD filmu na notebooku ovšem bohatě postačí a nebudete nucení po většinu filmu přemýšlet, proč jste za ně tyto peníze utratili.


CD a MP3


Zde dopadá vše dle očekávání, kdy některé žánry zvládá Logitech dobře, což se týká především akustických věcí a klasiky, a některé naopak zvládá hodně špatně, protože „basa tvrdí muziku“ a Logitechy agresivní žánry elektronické hudby a metalu prostě nemají šanci ani fyzicky zvládnout. Zde opět zvítězí levný systém 2.1.

Na jejich obranu ovšem je třeba říci, že ve středních hlasitostech se dočkáme poměrně dynamické a nezkreslené reprodukce. Creative T20 Series II jsou v tomto ohledu mnohem dále a jsou také levnější. Body připisujeme za čistotu reprodukce, minimální šum a zkreslení. Jsou na míle dále než výrobky typu Redstar nebo Genius a podobně.

Hry


Hry nejsou až tak závislé na přítomnosti nižších basů, pokud si na ně vyložené nepotrpíte a hraní StrarCraftu II nebo Crysis Warhead nebylo vůbec špatné. Zmiňovaný 360 stupňový zvuk „made by“ Logitech mne nijak zásadně nedojal, ale nutno podotknout, že nic ani nepokazil, což kvituji s povděkem.

Opět se mi ale do mysli vkrádá vzpomínka na testované reproduktory Creative T20 Series II, které se mi i v této disciplíně líbily podstatně více svou úderností a dynamikou. Pro notebook a občasné hraní her mohou být tyto Logitechy řešením, z kterého nebude bolet hlava a budou důstojným protějškem integrovanému kodeku.


reklama