reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech Z520: stereo je nesmrtelné

15.10.2010, Petr Štefek, recenze
Logitech Z520: stereo je nesmrtelné
Stereo reproduktory dnes vypadají poměrně nezajímavě ve srovnání se všudepřítomnými levnými sety reproduktorů se subwooferem a mnoha satelity. Stále je však hodně takových uživatelů, kterým z nějakého důvodů nevyhovují a hledají klasické řešení.
Logitech Z520 mne ničím neurazily, ale zároveň ani nenadchly. Tento výsledek se i přes poměrně negativní vyznění dá považovat za úspěch a reproduktory lze považovat za zdařilé dílko z dílen Logitechu. Provedení reproduktorů si zaslouží pochvalu, neboť zde není tak výrazně cítit levnou plastovou konstrukci a hlavní ovladač hlasitosti se vyznačuje velmi tuhým chodem a solidním provedením. Celá konstrukce je ovšem až za konkurenčními Creative T20 Series II, které se mi svým provedením líbí více. Creative navíc své reproduktory prodává za podstatně nižší cenu (něco okolo 400 korun).

Zvuk Logitechů je poplatný konstrukci, takže opět se dá říci, že v ničem nepřekvapí ani nenadchne a je vhodný především pro komorní reprodukci filmů i hudby. Oceníme zde čistotu reprodukce a malé zkreslení výsledného zvuku, které přežijí i jedinci s dražší aparaturou ve svém obýváku. Malé plastové reproduktory budou vždy kompromisem mezi cenou, konstrukcí a výsledným zvukem. Zdá se mi ovšem, že Creative své snažení zvládl lépe. I přestože Logitechy nabízejí subjektivně o něco příjemnější zvuk ve vyšších pásmech.



Logitech Z520 je do značné míry stylový set dvou reproduktorů, kterému ledacos odpustíte a večer vás poslech vaší oblíbené hudby bude dokonce i bavit. Nečekejte ovšem zázraky, a pokud máte hudbu skutečně rádi a chcete ji nutně poslouchat na počítači, tak pro vás budou řešením jedině podstatně dražší nearfield monitory nebo kvalitní ale stále kompromisní sety 2.1 firem jako M-Audio nebo Bose.

Snaha o kvalitní zvuk na počítači má mnoho úskalí, která nespočívají jen v nákupu kvalitních reproduktorů, ale i v adekvátním zdroji signálu a jeho vyvedení z útrob počítače s různými druhy rušení a šumů. O možném využití externích převodníků, digitálního vedení signálu a využití různých jiných v běžném spotřebním PC do značné míry exotických věcech, si budeme povídat někdy příště.


vzhled
cena
zvuk ve vyšších pásmech
průměrná kvalita zvuku
kompaktnost
Ikona Odkaz na databázi
slušný výkon
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 1800 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Logitech Z-520 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>



Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama