reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Megatest 19" LCD: ViewSonic VP930

17.8.2006, Pavel Kovač, recenze
Megatest 19" LCD: ViewSonic VP930
Desátým v pořadí je monitor ViewSonic VP930 s technologií Prem.MVA, u něhož výrobce udává tyto parametry: odezva: 8 ms, kontrast 1000:1, jas 250 cd/m^2 a pozorovací úhly 176 stupňů v obou směrech. Jeho orientační cena je 12 000 Kč s DPH.
Pod kapotou

Rozebrání panelu není nikterak složité a při troše šikovnosti to zabere sotva pár minut. Když jsem však odstranil zadní krycí plast, čekalo na mě malé překvapení. Samotná elektronika je kryta pouze tímto plastem, a tak vás od živých částí dělí pouze 2mm tlustý plast. Navíc v plastu jsou otvory, sice malé, ale jsou tu (takové, že by jimi šel prostrčit cca 1mm tlustý drát).


Štítek na panelu

Panel je od notoricky známé firmy AU Optronics a opět jde o model M190EN03 v.2.


Otevřený panel (Pro zvětšení klikněte)

Takovýto pohled se nám naskytne, pokud odstraníte krycí plast.



OSD menu



Osd menu obsahuje i ikonky, avšak jsou celkem špatně rozeznatelné a stejně se budete orientovat nejspíše podle textových popisků. Menu navíc reaguje na tlačítka lehce opožděně, což zpočátku velmi rozčiluje. Kdyby náběh jednotlivých menu byl zpomalený, tak by to tolik nevadilo, ale on je zpožděn i pohyb kurzoru a to je vcelku zvláštní.



Menu neobsahuje žádné nadstandardní nastavení a to je vzhledem k tomu, že se jedná o monitor vyšší třídy z dílny ViewSonic, celkem zvláštní. Na druhou stranu nic nechybí pro běžnou práci a ruční seřizování barev je také dostatečné.
A zde máme foto z OSD menu:


Fotografie OSD menu
reklama