reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft LifeCam HD-3000: levných 720p

11.3.2011, Jan Vítek, recenze
Microsoft LifeCam HD-3000: levných 720p
Microsoft si v letošním roce připravil nejen moderní webkamery k počítači za vysoké cen, ale i levnější modely. Model LifeCam HD-3000 se bude hodit i pro notebooky, které sice mají obvykle vlastní, ale těm má konkurovat nejen kvalitou obrazu.

Obrazové testy


Nejdříve se podíváme, jak kamera zabírá předtištěné materiály, jež běžně využíváme pro obrazové testy v recenzích webkamer. Jedná se o koláž fotografií, černobílý přechod, barevný přechod, jemný barevný přechod, milimetrový papír a přidali jsme také text, k čemuž byl využit manuál webkamery.


- klikněte pro zvětšení -

Už první obrázek ukazuje, že kamera nemá problém se zachytáváním pestrobarevných scén, ovšem její kresba rozhodně není dokonalá, což se projevuje rozmazaným obrazem a neostrými linkami či textem. Pod toto se může podepsat její objektiv, snímací čip či nejspíše rovnou obojí.


- klikněte pro zvětšení -

Když jí předložíme prostý černo-bílý přechod, vidíme její tendenci nacházet v něm teplé barvy z červeného spektra, což se ukáže i v jiných případech.


- klikněte pro zvětšení -

Barevný přechod je na druhou stranu naprosto v pořádku s vyváženým spektrem barev.


- klikněte pro zvětšení -

To samé můžeme pozorovat u jemných barevných přechodů, takže se potvrzuje to, co jsme pozorovali u hned prvního obrázku s koláží.


- klikněte pro zvětšení -

Avšak když webkamerce naservírujeme milimetrový papír, pak se ukáží její problémy jednak s ostrostí a také s tendencí nacházet barvy tam, kde nejsou.


- klikněte pro zvětšení -

To vše se také projeví při záběru na list papíru s textem a grafikou, takže ani zde není obraz ostrý a projevují se v něm nepatřičné barevné odstíny.

Co se týče režimu TrueColor, pak ten jsme si již dostatečně vyzkoušeli v minulé recenzi. Jedná se o softwarovou funkci, takže jako taková bude stejně dobře fungovat i v tomto případě.


reklama