reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MS Comfort Mouse 6000: BlueTrack do kanceláře

25.3.2011, Jan Vítek, recenze
MS Comfort Mouse 6000: BlueTrack do kanceláře
Dnes si vyzkoušíme myš pro běžné uživatele, kteří se ale nespokojí jen tak s něčím. Půjde o myš k desktopovému počítači Microsoft Comfort Mouse 6000, která nabídne velké tělo pro praváky, tlačítka navíc a senzor BlueTrack pro lepší snímání povrchu.

Instalace


Myš bude korektně pracovat u pár sekund po připojení do USB portu, a to včetně všech tlačítek, ovšem pokud si chcete posléze její nastavení upravit, vyplatí se stáhnout obslužný software IntelliPoint. V našem případě šlo o verzi 8.01 pro 64bitový operační systém Windows 7.




Nastavení myši


IntelliPoint se pak jako obvykle integruje do nastavení Myši operačního systému Windows, které bude mít šest záložek s nastaveními, která ale byla většinou dostupná už předtím. Nejdůležitější je hned to první, tedy Buttons pro nastavení tlačítek. Tam můžeme všem tlačítkům i kolečku přiřadit různé funkce, přičemž právě kolečko má v základním nastavení přepínání mezi spuštěnými programy. Pokud je tedy používáte třeba v internetovém prohlížeči pro otevírání odkazů v nových listech na pozadí, budete si muset výchozí nastavení Comfort Mouse 6000 upravit.



Kromě toho nabízí software IntelliPoint také detekci spuštěných aplikací a přizpůsobení nastavení myši dle toho (Program - Specific Settings). To vidíme hned zde dole na obrázku - jde o nastavení funkcí všech tlačítek.



Pak si ještě ukážeme záložku pro nastavení ukazatele, kde jsou tedy obvyklé volby.



A nakonec možnosti nastavení kolečka, jež bohužel neumožňuje naklánění do stran, aby fungovalo i pro posun obrazu v horizontálním směru. Ze zachycených obrázků je také vidět, že ani v nejnovější verzi IntelliPoint není přeložen do českého jazyka. To je škoda, když si uvědomíme, že příliš práce by to nedalo.





reklama