reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI GE620DX: mobilní hraní levně

7.11.2011, Jan Vítek, recenze
MSI GE620DX: mobilní hraní levně
Dnešní den se dostane na produkt společnosti MSI, a sice jeden z jejích 15,6 notebooků s označením GE620DX. Těšit se můžeme na slušnou výbavu za rozumnou cenu, kam patří výkonná grafická karta i displej s vysokým rozlišením.
Společnost MSI si v podobě notebooku GE620DX připravila herní stroj určený pro méně náročné uživatele, kteří potřebují osobní počítač se slušným výkonem. Můžeme jej označit i za náhradu za desktopový počítač, a to především právě díky slušnému výkonu a dále díky displeji s rozlišením Full HD a klávesnici s numerickým blokem. Jeho další výhodou oproti desktopu samozřejmě je, že jej můžeme jen tak zaklapnout a sbalit s sebou na cesty. Na druhou stranu nemá šanci nabídnout stejné pohodlí a ergonomii.




- klikněte pro zvětšení -


Co se týče zpracování, neočekávejme bezchybné provedení a odolné tělo, jelikož jde o šasi vyrobené z plastů s texturou broušených kovů. Zde bych vytkl zpracování touchpadu, který by mohl být větší a přesnější a především by měl být vybavený lépe použitelnými tlačítky.

LCD displej má tedy rozlišení Full HD, čili 1920 x 1080, které je dle mého názoru na 15,6" úhlopříčku až moc detailní a více by se hodilo 1600 x 900, a to i z hlediska výkonu grafické karty. Na druhou stranu to je pořád lepší, než kdyby nám MSI přineslo další model s 1366 x 768. Displej také poskytne vysoký jas a živé barvy, i když jde stále o TN. Můžeme s ním tedy být spokojeni, stejně jako se zvukovým systémem. Ten se skládá ze čtyř reproduktorů a je hlasitý a vyvážený, i když by se zvláště u tohoto herního stroje hodily výraznější basy.

Webkamera je také použitelná, pokud si pohrajete s jejím nastavením. Co se týče ergonomie, pokud zapomenete na touchpad a využijete myš, nebudete si stěžovat. Vůbec nejlepší bude s tímto notebookem využít i podložku, která dokáže horní okraj displeje zvednout do výšky vašich očí a pak už nebude problém vedle myši připojit i klávesnici.

Výkon tohoto modelu, tedy GE620DX-457CS, je vyvážený díky využití slušně výkonného procesoru i grafické karty a 7200otáčkového pevného disku. Všechny hlavní komponenty k sobě tedy dobře sednou a uživateli nabídnou dostatek síly k provozu 3D her, i když ten nesmí být přehnaně náročný a očekávat, že mu vše poběží na nativní rozlišení displeje ve vysokých detailech.

A nakonec, co se týče spotřeby a výdrže na baterie, dle očekávání nám NVIDIA Optimus dokázal spotřebu snížit na slušných 14 W, přičemž to by šlo ještě upravit směrem dolů, takže se nakonec pohybujeme za hranicí 3 hodin. V zátěži pak nemůžeme samozřejmě očekávat dlouhé hodiny provozu, což platí i pro jiné herní i neherní modely.

MSI nám tedy opět jednou předložilo notebook, kde hraje prim základní hardwarová výbava - procesor, grafika, disk a zde i LCD displej - a to na úkor zpracování a ostatní výbavy. Pokud hledáte slušně výkonný notebook a na to ostatní tak moc nehledíte, mohl by vás zrovna testovaný model GE620DX-457CS potěšit.


Slušný a vyvážený výkon
Celkové zpracování
Dobrý displej s velkým rozlišením
Provedení touchpadu a tlačítek
Nadprůměrný zvuk
Ikona Odkaz na databázi
Slušná cena
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 19 000 Kč s DPH, záruka 2 roky



Vývoj ceny v českých obchodech


Graf ceny produktu MSI GE620DX-457CS poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení notebooku GE620DX-457CS děkujeme MSI.




Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama