reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
7.11.2011, Jan Vítek, recenze
Dnešní den se dostane na produkt společnosti MSI, a sice jeden z jejích 15,6 notebooků s označením GE620DX. Těšit se můžeme na slušnou výbavu za rozumnou cenu, kam patří výkonná grafická karta i displej s vysokým rozlišením.
Tomáš Ludvík | 9.2.201219:07
Přispěju svými zkušenostmi do diskuze. Doposud svého života jsem vydržel na stolním PC. Teď však studuji VŠ daleko od domova, tak jsem se dostal ke koupi notebooku. Dlouho jsem studoval nabídky obchodů, ale nemohl jsem narazit na nic, co by mi vyhovovalo. Můj velký problém byl hlavně cenový strop ­- koneckonců jsem student se vším všudy, takže peněz nebylo nazbyt :D V září 2011 při nastoupení do školy jsem si v Praze pořídil tento model. Jeho cena byla pro mě za papírové parametry naprosto dechberoucí. Nejvíce mě nalákala výkonná grafická karta, rychlý pevný disk a hlavně displej s rozlišením lepším než kalkulačka! Nechápu, proč výrobci cpou do 15­" notebooků rozlišení 1366x768. Na full HD jsem si chvíli zvykal, ale naprosto jasně říkám, že už bych neměnil! A kdybyste viděli reakce ostatních ­- ­"Prosimtě mě to moje rozlišení bohatě stačí.....stačilo, než jsem viděl Tvůj notebook­" :D
Uznávám, že tělo notebooku není dokonalé a občas nějaký plast vrzne, ale to je pro mě naprosto snesitelný aspekt. Nemohl jsem očekávat za ty peníze nic lepšího. Na internetu se hodně řeší přehřívání tohoto notebooku. Asi jsem měl štěstí na dobrý kus a s teplotou tedy problémy nemám.
Velmi také oceňuji, že funkce optimus a její stav je signalizována diodou na notebooku. Tlačítko pro zapnutí je podsvíceno modrou barvou, avšak když sepne grafická karta Nvidia, tak dioda změní barvu na červenou. Toto velmi oceňuji a nikde se o tom v recenzích nepíše.

Jen poopravím recenzi ­- touchpad podporuje multitouch gesta. A souhlasím, že není také žádné valné kvality, ale to mi také nevadí, protože téměř neustále mám připojenou myš, a když zrovna nemám, tak se s touchpadem dá také fungovat.

Sečteno podtrženo moje prozatímní zkušenost je opravdu pozitivní a jsem velmi rád, že jsem majitelem a uživatelem tohoto notebooku! :)
Odpovědět0  0
Python.p | 4.12.201110:57
Dobrý den, v celku by mně zajímalo v čem jste teplotu měřily ??? já v případě že pustím Orthos a Furmark naráz, tak teploty jsou někde úplně jinde !
Odpovědět0  0
Šimon | 29.11.201116:36
Chtěl bych se zeptat, jak je na tom počítač s kvalitou, myslíte že vydrží každodenní přenášení do školy a mezi učebnama?
Díky
Odpovědět0  0
Eliar | 30.1.201214:33
ja mislím že určitě mám tento ntb přes půl roku má parádní rozlišení vydrž baterie taky ujde grafika je bombastická battlefield 3 na ultra v pohodě a ani se nepřehříva je to bombastický ntb pro náročnejší uživatele zválád všechny operace naprosto v pohodě procesor taky šlape v pohodě ja ho taky nosím do školy a opravdu doporučuju všem na tuto cenu velmi kvalitní ntb! 101% spokojenost! :)
Odpovědět0  0
Šimon | 30.1.201223:04
Notebook vlastním více než měsíc a tady je pár provozních poznatků:
Výkon je velice slušnej, Mafii 2 ve FullHD při nastavení včeho na maximum rozjedu na cca 25fps, pochopitelně, se zvolením nižšího rozlišení se FPS zvyšujou. Po stránce výkonu je to snad nejlepší notebook co se dá za 20 tisíc sehnat. Výbava je taky úžasná, hlavně ten fullHD display. Vůbec se to nedá srovnávat s těma krámama co maj 1366x768.
Co se týče celkového zpracování, tady počítač dost pokulhává, kupříkladu plasty pod klávesnicí při položení ruky dost nepříjemně vržou a lesklý rámeček LCD se na několika místech dotýká a už po měsíci je na něm několik odřených míst, to samé jako šasi, které je prostě z papíru a čínského bláta.
Holt, někde se šetřit muselo.
Odpovědět0  0
MSI | 7.11.201115:53
Zpracování touchpadu je bolest všech NB od MSI co jsem vlastnil jak talčítka tak přesnost u posledního kusu kurzor nečekaně při psaní skáče kam nechcete a se zvukem se taky o dost zhoršily. Poslední CX620­-009XCZ je zvuk hrůza a strašně hlučná mechanika.
Kdyby nedělali levné NB tak se asi na trhu nechytaj.
Odpovědět0  0
drk22 (775) | 11.11.201120:09
No tak koupit si levnou řadu ­(nechtěl jsem říct nejlevnější šmejd­) a hodnotit podle toho zbytek je mírně řečeno na palici. Mimochodem jak souvisí ­"zpracování­" s funkcí touchpadu?? Pokud namontuju do zařízení levný touchpad, tak ho můžu ­"zpracovávat­" jak xci a nic lepšího z něj nevyrazím.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.