reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI GT680R: Sandy Bridge pro hry

10.5.2011, Jan Vítek, recenze
MSI GT680R: Sandy Bridge pro hry
Na trhu se objevila nová generace herních notebooků MSI, která je již postavena na nových procesorech Sandy Bridge. Těšit se tedy můžeme nejen na nový čtyřjádrový procesor Intel Core i7, ale také na grafický čip s dostatečným výkonem pro 3D hry...
Notebook MSI GT680R je bezesporu pouze modernější variací na starší notebook GT663, který je osazen moderním čtyřjádrovým procesorem Intel Core i7 "Sandy Bridge". Ovšem to, co pasovalo model GT663-417CS na dobrou koupi, najednou zmizelo. GT680R-094CS je totiž téměř dvakrát dražší, což je na jeho přínos až příliš velká nevýhoda.




- klikněte pro zvětšení -


Sice se od něj dočkáme kromě nového Core i7 také 16 GB operační paměti, a také dvou 750GB pevných disků v poli RAID 0, ovšem dle mého názoru je takový objem RAM pro takový stroj až zbytečně moc a také úložný prostor by se dal vyřešit lépe, a to s použitím SSD a HDD. Bezesporu si zde velmi připlácíme za nejnovější hardware a taky trochu i za zbytečnosti.

Co se týče zpracování, to zůstalo stejné, takže se dočkáme různých barevných, metalízových plastů, plastického loga a také oranžového podsvícení na několika místech. Zpracování není bez chyb a především jde o víko s chatrným rámem displeje. Kdyby také výrobce design zjednodušil, mohl by použít méně dílů, aby tělo bylo kompaktnější a popřípadě i pevnější a lehčí.

Výbava GT680R zůstává velmi dobrá. Máme tu porty USB 3.0, čtyři 3,5mm audio konektory plus ostatní obvyklá rozhraní a to vše logicky rozmístěné, abychom nám pokud možno nevadily trčící kabely. Z nějakého důvodu zde ale oproti GT663 chybí slot ExpressCard. Kvalita displeje zůstala stejná, tedy dobrá, stejně tak tomu je v případě webkamery.

K celkové hodnotě tohoto notebooku také musíme připočítat široké příslušenství zahrnující plnou verzi hry Assassin's Creed II, batoh a herní myš. Nezapomeneme ani na funkci TDE+, jež však v tomto případě není určena pro přetaktování procesoru, ale pro grafickou kartu (zvýší frekvenci GPU a shaderů). Ve výsledku to má ale malý přínos.

Celkově jde o moderní notebook se slušným grafickým výkonem i pro moderní hry, který se ovšem prodává za příliš vysokou cenu na to, aby střízlivě uvažující člověk byl ochotný mu dát přednost před GT663.


Velmi dobrý výkon především procesoru
Vysoká cena
Batoh, myš a hra v příslušenství
Konstrukce víka a rámu displeje
Full HD displej a webkamera
V maximální zátěži velmi hlučný
Rozložení portů a jiných prvků
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 58 000 Kč s DPH, záruka 2 roky




Za zapůjčení notebooku MSI GT680R-094CS děkujeme společnosti MSI




Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama