reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI GX623: stará škola

20.5.2010, Jan Vítek, recenze
MSI GX623: stará škola
Označení stará škola není pro nový notebook asi nejpřívětivější, avšak zde sedí hned z několika důvodů. Jedním z nich je zpracování, kde téměř kompletně chybí lesklé plasty a také poměr stran obrazovky 16:10. Více se tento herní notebook představí v recenzi.
Notebook MSI GX623 se tedy zařazuje již mezi starší generaci využívající platformu Intel Montevina oproti moderní Calpella s 32nm procesory Core, avšak i tak má stále co nabídnout, a to za příjemnou cenu kolem 16 tisíc korun i s daní. Ovšem do ní není započten operační systém, protože ve výbavě je pouze nepoužitelný FreeDOS. To může být pro někoho výhodou a pro jiného zase nevýhodou, ale jisté je, že při srovnání s jinými notebooky toto musíme vzít v úvahu.



Zpracování působí odolným dojmem a dobře se vyjímá také hliníkové víko displeje i opěrky pro zápěstí. Na druhou stranu by spodní odnímatelný panel chránící důležitý hardware zasluhoval posílit, aby se tak snadno neprohýbal a také klouby displeje by mohly být pevnější. Jinak si ale nemůžeme moc stěžovat ani při pohledu na dostupné porty, kde se mimo jiné uplatní také slot pro karty ExpressCard 54/34, rozhraní FireWire, eSATA, HDMI nebo čtveřice 3,5mm audio konektorů. Ale opět je tu i druhá strana mince projevující se v počtu USB konektorů, jež zde máme pouze tři a to ještě je jeden z nich kombinovaný se zmíněným eSATA.

Další výbava týkající se LCD displeje, integrovaných reproduktorů a webkamery působila toliko průměrným dojmem a klávesnice by si stejně jako u modelu MSI GT627 zasloužila pevnější podklad, aby se ve své levé části tak nepropadala. Dostáváme se už k výkonnostní stránce, kde se GX623 nedá zahanbit ani novějšími a dražšími modely. Využívá k tomu přetaktovaný procesor Core 2 Duo P8400 na 2,62GHz a stále výkonnou grafickou kartu ATI Mobility Radeon HD 4670 v doprovodu se 4 GB paměti DDR2 a 500GB pevným diskem se 7200 otáčkami za sekundu.

Pokud tedy hledáte rozumně cenově postavený herní notebook a dokážete dělat kompromisy, MSI GX623 může být ten pravý.


Příjemná cena
Cena nezahrnuje OS
Dobré zpracování šasi
Starší generace HW
Stále slušný výkon
Pouze 3x USB (z toho 1 sdílené s eSATA)
Konektivita
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 16 000 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu MSI GX623-614XCZ poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení notebooku MSI GX623-614XCZ děkujeme firmě 100MEGA Distribution

reklama