reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI R5770 HAWK: nadstandard za příplatek

25.5.2010, Petr Štefek, recenze
MSI R5770 HAWK: nadstandard za příplatek
MSI si poslední dobou dává záležet, aby v každé cenové relaci mělo něco pro náročnější hráče, kteří požadují více než běžný standard a jsou ochotni připlatit. Podíváme se na MSI Radeon HD 5770 HAWK, který se pyšní kvalitním chladičem a mírně zvýšenými takty.
V případě MSI Radeon HD 5770 HAWK jsem byl nucen sáhnout po oficiálních fotografiích tohoto produktu, neboť došlo k nemilé nehodě s flash kartou v mém fotoaparátu. Nicméně, fotky dodané přímo MSI jsou více než dostatečnou náhradou.
 
 
Karta samotná přichází ve standardním balení, které je snad zajímavé pouze tím, že na krabici nejsou exotické postavičky bojovníků nebo jiných kreatur, ale máme zde neviditelný letoun letectva US.



MSI Radeon HD 5770 HAWK přichází s mírně zvýšeným taktem pro jádro o 25 MHz, což je poměrně málo vzhledem k možnostem samotného jádra a lepšího chladiče. Vyšší takty nemůžeme čekat ani u pamětí GDDR5, které si spokojeně broukají na 4.8 GHz. Přetaktování tohoto modelu je průměrné, neboť jsme dosáhli na 940 MHz pro jádro. Paměti tento výsledek trošku vylepšily, neboť jejich maximem bylo 5350 MHz. Čekali jsme poněkud více, ale jiné testy této karty tyto výsledky více méně potvrzují.



Chladič samotný funguje bezvadně a ani při zatížení v nejnáročnějších hrách není slyšet nepříjemný hluk, který u standardní verze již v některých případech zaznamenáte. 



Zde si tedy připlácíte především za ticho. Karta je vybavena jedním přídavným konektorem 6-pin a klasickými výstupy DVI, HDMI a DisplayPort.

reklama