reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Mujjo pro dotykové displeje: konec omrzlinám!

6.1.2012, Jakub Doležal, recenze
Mujjo pro dotykové displeje: konec omrzlinám!
Jistě to znáte, stojíte venku v mraze a najednou se rozezvoní váš zbrusu nový mobil s kapacitním displejem. Jenže skrze rukavice jeho dotyková plocha jaksi nereaguje. Naštěstí je sundávání rukavic konec, je tu Mujjo.
Kapitoly článku:
Při nasazování jsem však u obou kusů narazil na „vnitřní“ zádrhel. Tím je nit o délce přibližně 5 cm, která tvoří oko těsně před začátkem jednotlivých prstů a prakticky při každém nasazování rukavic jsem si pár prstů prostrčil skrze tuto část, čímž jsem si následně zaryl nylonovou nit mezi prsty. Jelikož se vada objevuje shodně na obou rukavicích, viděl bych to na drobnou anomálii v pletacím vzorci.




Zlobivá nitka se snad týká jen námi testovaného páru (klikněte pro zvětšení)


Jdeme ven


Bohužel nás zrovna zasáhla poněkud teplejší zima, ale i tak jsem vyrazil s rukavicemi do terénu. Již prvním dobrým znamením je fakt, že použitá kombinace materiálů nijak „nekouše“, stejně tak jsou rukavice ušité poměrně dobře na ruku Evropana. Největším tahákem je ale fakt, že telefon můžete ovládat všemi 10 prsty a prakticky se mi nepodařilo najít nějaké „hluché“ místo. Síť postříbřeného nylonu je tak perfektně rozvinuta přes celou plochu rukavic. Na tento fakt si dejte u ostatních „kapacitních“ rukavic pozor, neboť často jsou k dispozici například jen prsteníček a ukazováček.



Jednoduché ale účelné balení (pro zvětšení klikněte)




Vybaleno a vyrážíme ven


Kromě uživatelského komfortu v oblasti ovládání telefonu je však nedílnou součástí rukavic i tepelná izolace vašich rukou a v tomto směru se Mujjo podařilo obstát na chvalitebnou až výbornou. Rukavice vás tedy ochrání před studenými dny, ale technologie v tomto směru pokročily a např. s materiály Windstopper/Gore-Tex se nemůžou použité materiály srovnávat. Tím nechci rukavice Mujjo hanit, spíše bych jen chtěl upozornit, že se tento produkt nehodí za všech situací.


Závěr


Mobilní telefony s kapacitními displeji pomalu plní kapsy prakticky každého uživatele moderních technologií a tento trend rozhodně není na ústupu, spíše naopak velmi výrazně roste. Nevýhoda kapacitních displejů potřebovala řešení a společnosti Mujjo se to podařilo.

Pokud tedy hledáte rukavice do města či na lehké vycházky, mohu dnes testovaný produkt s klidem doporučit. Zejména musím pochválit, že si výrobce dal tu práci a potáhl vodivým materiálem všech 10 prstů. Při ceně 25 eur za rukavice + 2,5 eur poštovné se dostáváme na přibližně 28 eur, což není zas tak vysoká částka.

Jediným mírným nedostatkem je situace, kdy si tyto rukavice vezmete na těžší zimní túru a tu a tam šáhnete do mokrého či vám bude déle sněžit na ruce. Zde se již použitá kombinace materiálů dostane do úzkých a vy se tak z výletu vrátíte s navlhlými rukavicemi, potažmo omrzlými prsty. Nicméně do takové situace se jistě dostane jen minimum z nás a hlavně kdo by si chtěl kazit výlet do přírody mobilem v ruce?


Ovládáte všemi deseti
Nit v testovacím vzorku
Kvalitní zpracování
Do sněhu a mokra se nehodí
Rozumná cena
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 28 eur


Za zapůjčení rukavic děkujeme společnosti Mujjo




----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

Mobile phones with capacitive screens are slowly filling pockets of every single user of modern technologies and this trend isn’t on its decline, more likely is on its rapid growth. Disadvantage of capacitive screens needed to be solved and company Mujjo managed to do it.

If you search for gloves for the use in the city or when just going for a walk, than I can highly recommend today tested product. Particularly I would like to praise producer for doing a great job, when covering all of ten fingers with conductive material. Price for gloves is 25 Euro + 2,5 Euro for shipment to the Czech Republic, that gives us reasonable final price.

There might be a slight trouble, when taking these gloves outside on longer winter hike and touching wet places or exposing gloves to intensive snowfall. In a such situation the combination of used materials gets on its limit and you can return from hike with wet gloves and frozen fingers. Anyway such a situation is rare and moreover, who wants to disturb his trip into nature with phone in his/her hands?
reklama